Blauw-Zwart pakt de aansluiting met de subtop

De eerste 14 minuten lieten de Wassenaarders 3 open scoringskansen voorbijgaan.  De eerste was een fraaie combinatie in de 10e minuut, opgezet door Kim Theil en het eindschot was eveneens van Kim Theil. Helaas zag hij zijn schot over het doel van SCW verdwijnen. De aanwezigheid van Theil was een verademing voor het gehele team. De laatste drie wedstrijden afwezig door een blessure. Met zijn aanwezigheid op het middenveld inspireert hij zijn medespelers tot betere prestaties. Zeker de overige middenvelders en spitsen komen beter tot hun recht. De tweede open kans was direct na de kans van Kim Theil. Linksachter Quint van der Ploeg was in combinatie op de rechtervleugel gekomen en gaf vandaar een vlijmscherpe voorzet, die spits Bastiaan Hendriksen in een zweefduik schitterend op zijn slof nam. De bal ging rakelings over. Spitsen Bastiaan Hendriksen, Bram Smit en Ryan van Lochem verzetten deze wedstrijd enorm veel stoorwerk door de tegenstanders met hun opbouw te storen. De derde open kans was voor de rechterspits,  Bram Smit eveneens een speler met een groot actieradius, die in de 14e minuut zijn scoringskans naast het doel zag verdwijnen. Middenvelder Dunke Lagerberg was nog geen halve minuut later nummer vier. Hij liet twee verdedigers op links zijn hielen zien en vervolgens liet hij de SCW-doelman Keby van der Dool kansloos en zette de Blauwen op een dik verdiende 0-1 voorsprong. Blauw Zwart speelde zeer gemotiveerd en had het spel volledig onder controle. Jammer was dat linkerspits van Lochem – vervanger voor de op de bankzitter Illias Assabban –. Jammer was dat van Lochem al vroeg in de wedstrijd lichtgeblesseerd raakte en niet op volle kracht zijn bijdrage kon leveren. Hij werd in de 2e helft vervangen door Assabban. Na 29 minuten de wedstrijd onder controle te hebben gehad kwam het hardwerkend SCW gelijk door een fantastisch schot van Tijn Schoof dat diagonaal vanaf links in de verste bovenhoek achter de Blauw Zwart-doelman Danny Zwaan in het doel terecht kwam.  Met de 1-1 stand ging de rust in.

Blauw Zwart houdt stand

SCW startte de 2e helft direct met een flink offensief. De Blauwen werden volledig in het nauw gedreven. De hoop dat op links met Illias Assabban het spel meer impulsen zou krijgen bleef de eerste 30 minuten volledig uit. Alle zeilen moesten worden bijgezet om niet tegen een achterstand aan te lopen. SCW zette de Blauwen volledig onder druk. Een positief punt voor trainer Campfens was dat het team verdedigend overeind bleef. In de 69e minuut kwam de ommekeer. SCW liet de kans op een voorsprong liggen. Renzo Timmer schoot in vrije positie de bal op het doel. Alles wat SCW was kwam overeind om te juichen echter zij zagen de bal voorlangs naast gaan. Grote teleurstelling bij SCW. Nog geen minuut later kwamen de Blauwen via Assabban op links door en kwam de bal bij de inkomende Dunke Lagerberg die de Blauwen op een 1-2 voorsprong bracht. Nog geen drie minuten laten was het wederom Lagerberg die alleen op de doelman afkwam en de stand op 1-3 bracht. Bij deze actie bleef de doelman die zich voor de voeten van Lagerberg gooide met een blessure kermend voor zijn doel liggen. Een zuiver doelpunt echter dat vervolgens door veel protesten van de zijde van SCW door de arbiter om onbegrijpelijke redenen werd afgekeurd. De vraag was of de doelman echt was verwond door zijn eigen toedoen of dat hij de show maakte alsof. Niemand zal dit weten, echter de arbiter die eerst het doelpunt goedkeurde en vervolgens afkeurde, liet zich hiermee volledig inpakken. Buiten deze vreemde beslissing floot hij een prima wedstrijd. Blauw Zwart had het spel weer volledig onder controle. Het was voor de meegereisde supporters dan ook een genot om hun mannen te zien spelen. Over alle linies werd het laatste kwartier goed met veel inzet en overleg gespeeld. Voorin waren de spitsen Hendriksen, Smit en Assabban de spelers waar de tegenpartij de grootste moeite mee hadden. In der 84e minuut zag Assabban een inzet, na goed voorbereidend werk van Smit net naast gaan. Nog geen 3 minuten later was het, na een mooie actie van het duo Lagerberg en Smit, Bastiaan Hendriksen, die als diepe spits uitstekend fungeerde, de verlossende 1-3 op het scorebord liet aantekenen. De Blauwen konden onder veel feestvreugde de drie punten naar de Schulpwei in Wassenaar meenemen.

Resume: De aanwezigheid van Kim Theil had een zeer positie uitwerking op het team van trainer Campfes. De eerste 45 minuten was het spel prima onder controle. Na de rust werd door de grote druk van SCW een stapje teruggedaan. Verdedigend bleven de Blauwen overeind. Na in 74e minuut door het oog van de naald te zijn gegaan pakten de Wassenaarders het spel weer volledig op en pakten dan ook met nog 2 doelpunten de verdiende overwinning.

Aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen koploper Aarlanderveen. Een wedstrijd die vandaag al begonnen is. Rekenend op een grote steun van onze Wassenaarse aanhang komen we na deze wedstrijd weer in de top van de stand. Veel succes.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher