Blauw-Zwart pakt aansluiting met top 5

De uitwedstrijd in Nieuw-Vennep tegen FCVVC leverde 3 verdiende punten op voor de Wassenaarders en tevens de aansluiting met de top 5. De eerste helft, 45 minuten, waren beide partijen aan elkaar gewaagd. Op een prima veld maar wel in zeer mistroostig weer, zwaarbewolkt en regelmatig wat motregen en zonder toeschouwers is het ook moeilijk om er een boeiende wedstrijd van te maken. FCVVC had van de 7 gespeelde wedstrijden    één puntje overgehouden en een doelgemiddelde van 2 voor en 22 tegen en bezet de laatste positie in de stand. De druk was er bij de Nieuw Vennepnaren zeker om in deze thuiswedstrijd de eerste 3 winstpunten binnen te houden

De Blauwen bezetten een plaats in de middenmoot en staan voor de taak de punten mee naar Wassenaar te nemen en zo de aansluiting te krijgen met de top 5.

Achterstand

VVC opende in de 21e minuut de score. Na een inworp op de hoogte op de verdedigende helft werd Stef Robberts op rechts niet aangepakt. Hij maakte daar gretig gebruik van, liep vrij door en kon de bal zonder veel tegenstand vrij inschieten. Zijn schot was voor doelman Landry Njoya van Blauw Zwart kansloos. Door deze onverwachte achterstand waren de Blauwen meteen wakker geschud. Gelijk na de aftrap werd de bal in de ploeg gehouden en kwam op het middenveld via Dunke Lagerberg bij de opkomende rechtervleugelverdediger Ime Raaphorst, die doelgericht op rechts doorging en resoluut de opgelopen achterstand binnen één minuut recht trok. Tot aan de rust kregen beide teams enige opgelegde scoringskansen. De 32e minuut was het de in vorm zijnde Blauw Zwart -doelman Landry Njoya die Blauw Zwart overeind hield. Vier minuten later was het Raymond Vosse, die na één van zijn diepgaande acties op links, de bal scherp voor gaf. Deze bal werd gemist door de inkomende Bram Smit en Dunke Lagerberg.

Schwalbe

Iliass Assabban kreeg in de 45e minuut na een schitterende loopactie met bal, die binnen het 16 metergebied van VVC werd gestopt en hij met een sierlijk show-duik ten gronde ging, een gele prent voor een “Schwalbe”

In de extra tijd van de eerste helft was het VVC dat scoorde echter de goed leidende scheidrechter Robby Hornes dit doelpunt afkeurde wegens gemeend buitenspel. Zo konden de spelers, begeleiding en (ass)scheidsrechters met een 1-1 stand aan de thee.

Heer en Meester

De 2e helft kregen we, journalist van Blauw Zwart en ondergetekende, de enige 2 toeschouwers achter de afrastering, een geheel andere wedstrijd voorgeschoteld. De Blauwen beheersten op alle fronten. Blauw Zwart speelde gretig op zoek naar de winnende treffer. VVC had veel moeite met de steeds opkomende vleugelverdedigers, Ime Raaphorst op rechts en Raymond Vosse op de linkervleugel. Jammer was dat de Wassenaarders te weinig rust aan de bal hadden. Een 2e helft die zeker had moeten eindigen in een overwinning met meerdere doelpunten. Tommy de Jong kreeg eer naar werk. Hij speelde een solide wedstrijd en dit werd beloond in de 21e minuut met een schitterend doelpunt met het hoofd uit een voorzet van Tom van der Marel. Twee minuten hiervoor was het ook Tommy de Jong die een kopbal van hem tot corner zag worden verwerkt. Op het middenveld waren Kim Theil en Dunke Lagerberg weer de motor. De laatste 10 minuten werden Bram dn Hollander en Clemens Westgeest ingezet voor de moegestreden Bram Smit, die als vooruitgeschoven centrumspits vele kilometers in Nieuw-Vennep heeft achtergelaten en Bastiaan Hendriksen.

Resumerend: Een slechte eerste 45 minuten gevolgd door een tweede helft die hoopvol was voor de rest van de competitie. De aansluiting met de subtop is bereikt. Conditie, tactiek en techniek is ruim aanwezig. Meer rust in het spel brengen is een must. Zorgen dat jullie de ploeg zijn die het spel bepaald. Incasseren, uitdelen vergt veel, kwestie van discipline, is aanwezig dus laat het zien!

Aanstaande zaterdag 27 november: Blauw Zwart – SV Gouda.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher