Blauw-Zwart overklast Alphen

Na het gelijke spel van vorige week, 0-0 tegen DWO, was vandaag de vraag hoever staat trainer Alan Campfens met zijn selectie in de wedstrijd tegen de Alphen. Het ingebrachte 11-tal was op 2 plaatsen veranderd. Tommy de Jong op de rechtervleugelverdediger en Bastiaan Hendriksen aanvallend op het middenveld en vijf sterke wisselspelers op de bank. Na het fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter René Sinke bleek al snel dat Alphen voetballend minder inhoud had dan het Zoetermeerse DWO. Simpel gezegd deze wedstrijd moest voor de Blauwen een zacht eitje worden, gezien het vertoonde spel van een week terug. Al snel bleek dat de formatie van trainer Campfens de eerste periode van de wedstrijd de kat uit de boom keek en zich aanpaste aan het tempo van Alphen en zo de eerste 45 minuten gespeeld werd als walking-football

Tempo te laag

De Blauwen speelden zeker 2 versnellingen tempo minder dan de wedstrijd tegen DWO. Voetballend in dit tempo vraagt te allen tijde de vraag op, waarom er geen hoger tempo wordt gespeeld. Tegen een ploeg als Alphen zou dit funest kunnen zijn.  Ondanks betere veldspel was het wel Alphen dat drie doelrijpe kansen liet liggen. Met name de spitsen hadden voetballend wel iets in huis. Spits Fabian Verberg en Justin Verberg waren aan de bal een groot gevaar. Na deze missers was de beurt aan de Blauwen. In de 22e minuut was het de altijd onnavolgbare Illiass Assabban die over links doorkwam en de bal voorgaf op de inkomende Bram Smit, die zonder pardon binnenschoot en de Blauwen op een 0-1 voorsprong zette. Het speltempo veranderde niets. Tactisch had het spel van Alphen veel weg van het vroegere schoolpleinvoetbal. Ondanks dit systeem moest de Wassenaarse-doelman Danny Zwaan enige keren nog handelend optreden, waarbij hij éénmaal door de paal werd bijgestaan. De Blauwen spaarden de tegenstanders. De slag zou in het tweede gedeelte van de wedstrijd moeten plaatsvinden

Teleurstelling

Met een ruststand van 0-1 gingen de vele meegereisde Wassenaar- supporters enigszins teleurgesteld aan de koffie. Gelukkig wel een voorsprong echter het vertoonde spel was zwaar onder niveau. Zij misten het vuur der geestdrift van het vertoonde spel van verleden weektegen DWO. Deze spelwijze was blijkbaar op de Schulpwei in Wassenaar achtergebleven. Juist daar Alphen voetballend minder was en achterin erg kwetsbaar bleek, had de genadeslag meteen uitgedeeld kunnen worden. Een 1-0 voorsprong na 45 minuten komt voor de Blauwen niet zo vaak voor, de verontrusting voor de 2e helft heerste wel onder het enthousiast meegereisde legioen tijdens de koffie.

Blauwen los

De tweede helft kwamen de Blauwen gedreven uit de kleedkamer en al snel lieten zij zien dat met een versnellinkje hoger zij de wedstrijd volledig onder controle konden krijgen. In de 56e minuut scoorde Kaj Kronenburg de 0-2 na magnifieke pass van Kim Theil op rechts aan Bram Smit, die de bal panklaar aangaf op Kronenburg. Nog geen 2 minuten later was het weer door goed doorzetten van Kaj Kronenburg die Bas Hendriksen in staat stelde de 0-3 op het scorebord te laten aanbrengen. In de 67e minuut wederom spits Kaj Kronenburg na een voorzet van de onnavolgbare Illias Assabban de 0-4 noteerde.

Kim Theil scoorde in 69e minuut met het hoofd de 0-5. Dit doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. De 0-5 kwam toch na een pas van Bram Smit op Dunke Lagerberg die met een fabelachtige stift de bal over de doelman in het doel plaatste. Invaller Dylan Zaal – Alphen – scoorde na een scrimmage vlak voor het einde de 1-5, dat ook de einduitslag was.

Resumerend

Verdiende overwinning van de Blauwen in een wedstrijd die zich hoofdzakelijk in de laatste 45 minuten afspeelde. De tweede helft waren zij heer en meester en had de uitslag, met iets meer tempo en een beetje meer vernuft,  hoger kunnen uitvallen. Voor Alphen is er veel werk aan de winkel om van deze selectie een vloeiend geheel te produceren. Zij spelen voor de 3e klasse in een veel te laag tempo en te snel aangeslagen.

Aanstaande zaterdag komt bij Blauw Zwart Stompwijk’92 op bezoek. Een team dat na twee wedstrijden 3 punten bij elkaar heeft vergaard. Zonder meer een lastige tegentander. Een waarschuwing aan de Blauwen dat van meet af aan voor iedere grasspriet 90 minuten aaneen gestreden dient te worden om succes te verzekeren. Alphen krijgt de uitwedstrijd tegen Oegstgeest.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher