Blauw Zwart na winst op v.v. ROAC 1e in de bekerpoule

Met de 3-2 zege op v.v. ROAC eindigen de mannen van trainer Alan Campfens in hun bekerpoule als 1e. Met nog 7 dagen voor de start van de competitie staat de formatie van de Blauwen al redelijk op papier. Met de groep spelers die momenteel beschikbaar zijn zal de strijd aanstaande zaterdag tegen Wilhelmus moeten worden gestart. Vanmiddag toonden de beschikbare spelers dat zij er klaar voor zijn. Jammer dat linkervleugelspits Feike Voorbij deze wedstrijd niet van de partij kon zijn. Zijn plaats werd ingenomen door nieuwkomer Oussama Abed.

In het doel had doelman Danny Zwaan de voorkeur voor nieuwkomer Kas Vaneman. Helaas kon hij niet voorkomen dat ROAC in de 25e minuut de 1-0 scoorde. Verdedigend lieten de Blauwen voorin en steekje vallen en vervolgens werd achterin niet resoluut ingegrepen met gevolg dat de doelman kansloos was. Het antwoord op deze achterstand kwam vrij snel. Twee minuten na de achterstand was het de gedreven rechtervleugelspits Bram Smit die de score gelijk schoot. Nog geen 3 minuten later had Xander Vredenbregt de Blauwen op 3-1 voorsprong moeten zetten. Zijn inzet werd magnifiek door de ROAC-doelman gestopt. Vredenbregt toonde in deze wedstrijd dat hij op vele posities kan worden ingezet.

Ook Kim Theil toonde dat hij op de positie van verdedigend middenvelder de uitgesproken spelverdeler en leider is en met regelmaat vlijmscherpe passen uitdeelt. Zo ook in de 48e minuut vertrok van zijn pantoffel een vlijmscherpe steekpass op de diepgaand Xander Vredenbregt, die de score op 1-2 bracht. In de 57e minuut was het Bram Smit die de Blauwen op een voorsprong van 1-3 had kunnen brengen. Vanuit een hoekschop bleef de bal tussen buitenkant 2e paal en zijn lichaam zitten. Een onwaarschijnlijke nooit vertoonde spelsituatie. Nog geen 2 minuten bracht een van de voorwaartsen van ROAC de score op gelijke hoogte.

In de 2e helft toonde doelman Danny Zwaan dat hij uit het goede hout gesneden is. Zijn optreden in en rondom het doel volbracht hij deze wedstrijd uitstekend. Zeker in de periode dat de druk van de mannen uit Rijpwetering werd opgevoerd. Luid en duidelijk liet hij zich horen en de ingrepen straalde zekerheid uit. Na de 2-2 hervonden de Blauwen zich uitstekend. In de 2e helft werden ingebracht Kaj Kronenburg, Mark van der Does en Timo van Aken. De supersnelle Quint van der Ploeg werd naar voren geschoven en zo pakte de Blauwen het slotoffensief. Bram Smit bracht na een schitterende vrijgespeelde bal op rechts en vervolgens een op maat gegeven pass op de inkomende Quint van der Ploeg, die de doelman het nakijken gaf en zo de Wassenaarders op de winst van 2-3 zette.

Al met al een nuttige bekerwedstrijd. Met nog 6 dagen te gaan start de competitie, een spannend moment, wetende dat het competitievoetbal altijd weer anders is dan beker- en vriendschappelijk spelen. Vertrouwend dat de opgaande lijn zich voorlopig nog voort zal zetten wordt het dit seizoen ook tijd voor de achterban om hun mannen langs de lijn positief- kritisch te volgen en vooral aan te moedigen. Aanstaande zaterdag de eerste thuiswedstrijd tegen het oude bekende “Wilhelmus”, tijdens de jaren zeventig een vaste tegenstander in de 2e en 1e klasse.  Succes!!

Redactie en foto’s: Coos Hübscher

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten