Blauw-Zwart medekoploper

Na drie competitiewedstrijden te hebben gespeeld heeft Blauw Zwart zich gepresenteerd als één van de titelkandidaten voor het kampioenschap in de 3e klasse A. De formatie van de nieuw komende trainer van de Blauwen, Alan Campfens, heeft duidelijk in de eerste drie wedstrijden getoond dat zij deze competitie willen meestrijden voor promotie naar de 2e klasse. Qua voetbal heeft trainer Campfens met zijn selectie voldoende kwaliteit in huis en zullen de komend wedstrijden bepalend worden hoe de discipline wordt uitgevoerd binnen de lijnen.  In de wedstijd tegen Stompwijk’92 lieten de Blauwen vanaf de aftrap zien dat zij niets aan het toeval overlieten. In de 1 minuut was het Dunke Lagerberg die de Stompwijkse-doelman Jesper van Leeuwen direct testte met een afstandsschot vanaf 25 meter, dat de doelman met veel moeite tot corner verwerkte. Tot aan de 16e minuut ging de strijd gelijk op. Hierna was het Blauw Zwart dat de lakens uitdeelden en zo de wedstrijd naar zich toetrok. Een prima dieptepass van de solide spelende centrumverdediger, Raymond Vosse op de diepgaande Dunke Lagerberg. Binnen het 16 metergebied werd hij licht aangetikt en ging tegen de grasmat en werd zijn scoringskans ontnomen. Scheidsrechter David Coenraads beoordeelde dat deze actie onreglementair werd uitgevoerd en bestrafte deze overtreding met een strafschop. Iliass Assabban voltrok dit vonnis. Onhoudbaar schoot hij de Blauwen naar een 1-0 voorsprong. Blauw Zwart bleef hierna Stompwijk met goed voetbal in hoog tempo onder druk zetten.  De Blauw Zwart verdediging met aan het hoofd de alert optredende doelman Danny Zwaan, bleven prima bij de les. In de 26e minuut was de goed op dreef zijnde Assabban die de verdediging van Stompwijk met zijn snelle dribbels uiteen speelde en regelmatig de spitsen Kaj Kronenburg en Bram Smit en de opkomende middenvelders in stelling bracht. Op het middenveld hadden de spelmakers Dunke Lagerberg en Kim Theil het heft volledig in handen. Het was in de 36e minuut dat de wervelende Assabban zich vrij speelde op links en vervolgens de bal tegen de onderkant lat knalde. Het was de alert spelende Bastiaan Hendriken die de bal daarna tegen het net aanjoeg. Vlak voor de pauze werden de toeschouwers gepresenteerd op een magnifieke combinatie van Dunke Lagerberg, die vanaf het midden met buitenkant wreef een op maat gegeven pass gaf op Ilias Assabban, die deze breed doorgaf op de snel opkomende Kaj Kronenburg. Kaj kende geen pardon en knalde de bal op volle snelheid achter de Stompwijkse-doelman. Met een 3-0 ruststand konden de Wassenaarders tevreden aan de thee.

Terugval

De 2e helft gaf een ander beeld. De Blauwen gaven het initiatief uit handen door achteruit te gaan voetballen.  Nog niet bij de les in de 48e minuut konden de Stompwijkers te simpel op 3-1 komen. De gehele achterste linie stond te kijken hoe Lorenzo Korte op rechts supersnel kon opkomen en de bal op zijn spits voorgaf. De achterste linie van de Blauwen stonden vastgenageld aan de grond en zagen de Stompwijkers simpel scoren. Na deze tegentreffer en de snelle wissel van Kim Theil – blessure – was het fraaie spel van de eerste helft over. Stompwijk kreeg de gelegenheid te gaan voetballen. Ondanks de terugval hielden de Blauwen de voorsprong wel in handen. Pas na de 78e minuut kwam het elan weer terug. Een snelle aanval met een uitstekende combinatie vanaf het middenveld tussen Bram Smit en Bastiaan Hendriksen, die zijn 2e doelpunt in de wedstrijd liet noteren en zo de Blauwen op een 4-1 voorsprong bracht. Met deze stand speelden de Wassenaarders de wedstrijd gecontroleerd uit.   In de 91e minuut was het aanvoerder Nick Ammerlaan die voor de Stompwijkers de 4-2 scoorde en zo de einduitslag vaststelde.

Resumerend:

In de 1e helft een uitstekend gedisciplineerd voetballend Blauw Zwart. Spelers die hun taken perfect uitvoerden ten dienste van het elftal. De 2e helft   een te slappe start en nog niet in de wedstrijd zittend werd het eerste tegendoelpunt cadeau gegeven. Ook het uitvallen van spelbepaler Kim Theil was een kleine aderlating. Stompwijk probeerde tot aan de 78e minuut de aansluitingstreffen te maken. In deze periode was de discipline bij de Blauwen verdwenen en lag het initiatief bij de Stompwijkers.   Voor de Blauwen duidelijk een psychologisch moment in deze strijd, dat als leermoment moet worden opgepakt. Met gedisciplineerd de afspraken in het veld na te komen zullen de Blauwen in de top van deze 3e klasse kunnen meedraaien. Tweemaal 45 minuten bij de les is wel een vereiste voor een goed resultaat.

Aanstaande zaterdag een lastige uitwedstrijd tegen vv Koudekerk. Succes!

Redactie en foto’s: Coos Hübscher