Blauw-Zwart laat winst liggen

Na de wedstrijd Sporting Leiden – Blauw Zwart was vriend en vijand het met elkaar eens: “Een gelijkspel was de juiste uitslag van deze veldslag op sportcomplex Morsch II In Leiden.”  Beide ploegen hadden volop de mogelijkheid om de drie punten aan hun totaal toe te voegen. Dat het uiteindelijk een gelijkspel werd was allereerst te danken aan de machteloosheid in het niet afmaken van doelrijpe kansen, die de aanvallers van beide ploegen om zeep hielpen. Wel een compliment aan de doelverdedigers die hun heiligdom met de meest spectaculaire reddingen schoonhielden. De eerste helft waren de mooiste kansen voor Leiden. Al in de 2e minuut was het Jaber Akhrif die voor Leiden voor open doel faalde. Ook de onverwoestbare Leidse verdediger Rick Arnoldus deelde in de aanval malaise mee door een vrije trap op rand 16 meter hoog over te schieten.

In de 32e minuut maakte scheidrechter Aniel Jhamai een kolossale fout toen op rand 16 meter een Leidse aanvaller ten val werd gebracht en spits Akhrif met de bal vrije kwam te staan voor de Wassenaarse doelman Landry Njoya. Scheidrechter floot af en wuifde het voordeel voor Leiden weg maar gaf wel een directe vrije trap op de 16 meter in het voordeel van Leiden. In de eerste 45 minuten kregen ook de Wassenaarders enige mooi oplegde kansen om de score te openen. Helaas ontbrak de koelbloedigheid om de wedstrijd door te laten slaan naar de winst voor de Blauwen.

De tweede helft was qua spel gelijk aan de eerste 45 minuten. Scheidsrechter Jhamai liet aan beide zijden een directe vrije trap binnen de 16 meter, strafschop, tot grote verontwaardiging van de benadeelde partijen onbestraft. Dit leidde tot vele discussies. Hij liet de beide teams regelmatig tot aan de grens van het ontoelaatbare spelen. Ondanks deze risico volle beslissingen van de leidsman bleven de spelers elkaar respecteren en verliepen de beslissingen goed.

Blauw Zwart speelde deze wedstrijd vooral vanuit de verdediging. In de 2e helft waren de counters een prima wapen om de tegenpartij te bestrijden.  Het was een wedstrijd waarbij de uitslag ook 6 -6 in plaats van 0 – 0 kunnen zijn.

Trainer Jos van der Helm:

” Leiden is altijd een moeilijke tegenstander voor ons. Gezien de kansen hadden we moeten scoren en de punten mee naar Wassenaar moeten nemen. We hebben nog te weinig rust in ons spel. Dit heeft ook te maken met de ervarenheid van de spelers. We hebben de kansen gehad om de wedstijd te winnen. Gezien de kansen over en weer moet ik met een gelijk spel wel tevreden zijn”.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher