Blauw-Zwart laat punten liggen

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Blauwen. Met de rust een verdiende 2-0 voorsprong. Bram Smit, vooruitgeschoven spits scoorde in de 26 en 32e minuut beide doelpunten Voetballend waren de Blauwen de bovenliggende ploeg. Al na 35 minuten streed Blauw Zwart tegen 10 man. Jesse Hoekstra, Gouda, velde de opkomende linkervleugelverdediger van Blauw Zwart, Raymond Vosse. Op de rand van de 16 meter werd hij, zwaar geblesseerd, door een ordinaire kamikaze sliding het spelen verder onmogelijk gemaakt. Hoekstra kreeg terecht een rode kaart, die eigenlijk donkerrood had moeten zijn, van de goed leidende Ruud Wesdorp. De leidsman die rust uitstraalde met zijn optreden liet de spelers voetballen, echter helaas begrepen enige spelers van Gouda deze aanpak niet helemaal.

Vizier niet op scherp

Genoeg kansen kregen de Wassenaarders om de stand op te voeren. De afwerking bleef in gebreke en ook hierbij gold de voetbalwet van “als je niet scoort dan doet de tegenpartij dit wel”. De Blauwen hadden veel moeite met de fysieke aanpak van de Goudenaren. In de 20e minuut haperde de verdediging van de Wassenaarders en maakte Gouda hier dankbaar gebruik van. Het was Kjeld Both die de aansluitingstreffer scoorde. Nog een 8 minuten later scoorde hij ook de gelijkmaker. Met de stevige aanpak van Gouda was de grip op het spel bij momenten verloren. Na de 2-2 was het toch de Blauw Zwarters die de kansen kregen. Alle drie de spitsen kregen een open kans om de 3 punten in Wassenaar te houden. Na een mooie solo zag Ilias Assabban zijn inzet in de 80e minuut door de goed spelende jonge doelman van Gouda, Bram Heikoop, gestopt worden. Bastiaan Hendriksen werd door zijn tegenstanders niet gespaard. Vele aanslagen moest hij verwerken en bij overmaat van ramp miste hij 8 minuten voor het einde nog een vrije schietkans vanaf rechts. Zijn inzet ging voorlangs naast het doel. Bram Smit had in de 42e minuut zijn 3e doelpunt op zijn pantoffel. Bij de passeeractie op weg naar het doel kwam de Goudse doelman als winnaar tevoorschijn.

Resumerend: Blauw Zwart had in de 2e helft te veel moeite met een te enthousiast 10-tal spelend Goudenaren, dat met hun enthousiaste inzet de grens van het toelaatbare regelmatig overschreed. De Goudenaren deelden veel uit echter met het incasseren was het minder gesteld. Zij kregen wel loon naar werk. Ook in deze wedstrijd stond het vizier bij de Wassenaarders nog niet op scherp en gaven de wedstrijd uit handen. In een zekere 3 puntenwedstrijd gingen 2 punten verloren.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher