Blauw-Zwart krijgt te weinig

Grote teleurstelling bij de Blauw Zwart aanhang. Iedereen die door een Blauw Zwart bril de wedstrijd had gevolgd was van mening dat de Blauwen meer verdiend hadden dan een gelijkspel. Driekwart van de wedstrijd hadden de Wassenaarders de controle. De eerste helft waren de Blauwen de bovenliggende ploeg. Toch was het Aarlanderveen dat de leiding nam in de 31e minuut. Op links stapte Quint van der Ploeg iets te vroeg in waar spits Moussa Kalisse handig met de bal wegdraaide. Hij kwam op rand van het 16 metergebied met achtervolging van der Ploeg en Raymond Vosse. Op het moment dat hij in de mangel liep struikelde Kalisse over zijn eigen benen en ging tegen de grond. Scheidsrechter Wim Horssen beoordeelde deze actie anders en gaf de Aarlanderveners een 11- meter. Deze werd door aanvoerder Thom Nouwens onhoudbaar binnengeschoten. Blauw Zwart accepteerde deze zware straf en nam na de aftrap het heft weer in handen. In de 35e minuut schoot Iliass Assabban een gegeven vrije trap van net buiten het strafschopgebied rakelings voorlangs naast. In de 42e minuut veroverde de uitstekend spelende Gijs van Ede in het middenveld de bal en passte deze naar Bastiaan Hendriksen, die de bal door speelde naar de inkomende Illiass Assabban, die niet faalde en de stand gelijktrok. In de extra tijd van de eerste helft zetten de Blauwen hun aanvalsdriften voort. Weer een schitterende aanval via Illiass Kassabon met Gijs van Ede, die de bal in een spelers massa probeerde in te schieten. In de rebound kwam de bal terecht bij de rechtervleugelaanvaller Bram Smit. Hij had 2 schoten nodig om de Blauwen op een voorsprong van 2-1 te brengen.

Aarlanderveners worden te paard geholpen

Met een 2-1 achterstand zette Aarlanderveen alles in om langszij te komen. Blauw Zwart hield prima stand. Jammer was dat in de 51e minuut de scheids in een actie binnen het strafschopgebied, waarbij Bram Egberts erg makkelijk tegen de grond ging. De arbiter beoordeelde deze overtreding rijp was voor een 11-meter. Dit buitenkansje liet Aarlanderveen niet aan zich voorbij gaan. Zo kwam de stand op gelijke hoogte. De Blauwen pakten na deze gelijkmaker de draad weer. Op links hadden de Aarlanderveners hun handen vol aan  linkerspits  Assabban. Hij gaf in de 62e minuut de juiste bal op maat aan Bastiaan Hendriksen, die niet faalde en de stand op het scorebord op 3-2 liet aanbrengen. Vlak na dit doelpunt werd Hendriksen ongecontroleerd aangepakt en moest zijn spel met een zware enkelblessure staken.  Een groot gemis voorin bij de Blauwen. Met nog 25 minuten te gaan werd de druk van Aarlanderveen  groot. De Blauwen konden zonder Bastiaan Hendriksen voorin niet meer in hun spelletje terugkomen. In de 75e minuut waren de Goden Blauw Zwart niet goed gezind. Bij een duel op rand 16 maakte een van de aanvallende verdedigers van Aarlanderveen wederom een showval naar de grasmat. Deze vrije trap van ongeveer 20 meter schoot Thom Nouwens schitterend in de verste bovenhoek. Aarlanderveen trachtte de laatste 15 minuten met veel kracht nog de 3-3 stand tot winst te forceren. De Blauwen hielden verdedigend perfect stand.

Resume: Een voortreffelijk spelend Blauw Zwart had vandaag de arbiter niet mee. De arbiter met een zeer goed psychologisch overwicht liet zich deze middag, zonder dat hij er zelf erg in had, enige ongemerkt misleiden door enige Aarlanderveners. Zij hadden bij alle doelpunten, die voortkwamen uit stilstaande spelsituaties – 2x strafschop en 1x vrije trap – de arbiter, met de nodige listigheid, niet tegen.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Van Nispen. Ondanks dat Van Nispen uit 9 wedstrijden nog geen punten heeft is deze wedstrijd niet te onderschatten. Een goed teken is dat de swung momenteel in het elftal zit en met nog 17 wedstrijden blijft een kampioen- en/of periodekampioenschap binnen bereik.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher