Blauw-Zwart krijgt deksel op neus bij CVC Reeuwijk

Met een 6-0 nederlaag stapten de Wassenaarders vanmiddag van het veld in Reeuwijk. Kansloos waren zij tegen een goed spelend CVC Reeuwijk ten onder gegaan. Trainer Jos van der Helm wordt er zo langzamerhand moedeloos van. Nog steeds geplaagd door vele afwezigen dat hem nu gaat opbreken.  Bastiaan Hendriksen werd voor nood in het centrum van de verdediging geposteerd. In deze situatie helaas niet de oplossing.   Na de nederlaag van verleden week moest vanmiddag een andere tactiek worden toegepast. Verdediging gesloten houden en met scherpe counters de tegenstander belagen. De eerste aanval vanmiddag was voor Blauw Zwart. Direct na de aftrap sloegen de Blauwen toe. Op links was het Illias Assabban, die met de bal het 16 metergebied insnelde en op het moment dat hij wilde uithalen werd hij tegen de grasmat gewerkt. Scheidsrechter Wouter van der Geest was nog niet geheel bij de les om resoluut op te treden en liet doorspelen alsof er niets was gepasseerd. Achteraf bleek dit ook het enige gevaarlijke moment van de Wassenaarders in deze middag te zijn. Een eventuele voorsprong had deze wedstrijd mogelijk een ander beeld gegeven.

Reeuwijk de baas

In de 11e minuut was het Reeuwijk dat de score opende na een situatie waarbij Bastiaan Hendriksen in het eigen 16 metergebied de bal niet onder controle kreeg en zijn tegenstander Lion van de Velde de bal kansloos en buiten bereik van doelman Azar Ghennem de 1-0 voor de thuisclub binnenschoot. Vanaf dit moment was het Reeuwijk dat de wedstrijd onder controle had en niet meer ut handen gaf.   Tot aan 27e minuut was het de Wassenaarse doelman Ghennem die de Reeuwijkers met enige formidabele reddingen op de 1-0 stand kon houden. Het was wederom Lion van de Velde die op aangeven van Bryan de Bruin de Blauwen in de 27e minuut op een 2-0 achterstand zette. Blauw Zwart trachtte tot aan de rust met enige counters nog een aansluitingstreffer te komen. Het was de man in vorm, Lion van de Velde, die vlak voor rust Reeuwijk op een verdiende en riante 3-0 voorsprong kopte. Blauw Zwart was zoekende om het betere spel van de tegenstander te kunnen volgen. Het miste vandaag duidelijk de spelers die de rust konden brengen. Ook achterin had de tegenstander regelmatig vrij spel.

Doelpuntenfestijn

De 2 helft werden Ime Raaphorst en Clemens Westgeest in het veld gebracht. Het werden 45 minuten van hard werken zonder resultaat. Reeuwijk kon vrij simpel uitlopen naar een 6-0 overwinning. 50e minuut 4-0 Kevin van den Heuvel, 56e minuut 5-0 Lion van de Velde en de 82e minuut 6-0 invaller Stephan Wahl.

Herstel

Voor Blauw Zwart was deze tegenstander de eerste ploeg in deze competitie die voetballend boven de Blauwen uitstak. Geen schande om van te verliezen.  Aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen Nieuwkoop. Een prima mogelijkheid – “een must” – om deze grote nederlaag tegen Reeuwijk, weg te poetsen. De wil om te winnen zal ervan af moeten stralen en denk wel dat er voor iedere grasspriet gestreden moet worden. Veel succes.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher