Blauw-Zwart kan geen vuist maken

Bij de herstart van de competitie was de vraag  “hoe zijn de selectieteams de corona periode doorgekomen”. In Alphen a/d Rijn kruisten Alphia en Blauw Zwart de degens. Al snel bleek   de Alphense ploeg enige stapjes verder was dan de Wassenaarders.  De Blauwen kwamen niet in hun spel.  Tot het 16- metergebied liepen de combinaties wel, maar daarna strandden de aanvallen veel in besluiteloosheid, gevolgd door balverlies of te weinig gerichte afwerking.  Tot overmaat van ramp werd het spel bij regelmaat ook nog eens beïnvloed door de wisselvallig leidende arbiter, die veelal met zijn luidde uitspraken in het veld aanwezig was. Hij wuifde veel kleine irriterende technische overtredingen weg. De indruk leek dat hij dit opzettelijk deed dan wel bij hem de kennis ontbrak dat het overtredingen waren, waar ook tegenop getreden moet worden.

De arbiter was overigens niet de oorzaak dat de Blauwen de punten hebben laten liggen. Wel raakten de spelers van Blauw Zwart door zijn optreden  sneller geïrriteerd hetgeen een negatieve invloed had op hun spel. De wedstrijd telde over en weer een overvloed aan gele kaarten. De eerste helft was een zeer matige vertoning zonder uitgespeelde scoringskansen aan beide zijden. Het was Alphia dat 3 minuten voor de rust vanuit een counter de 1-0 scoorde.

De 2e helft waren de fysiek sterkere Alphenaren heer en meester. Zij speelden fanatieker en was hun combinatie spel beter. Vooral in de counter waren de spitsen en aanvallende middenvelders gevaarlijk. Al na drie minuten werd de 2-0 op het scorebord aangetekend. In de 69e minuut lag de aansluitingstreffer op de pantoffel van Bram Smit. Na een mooie actie van Smit zelf ging zijn schot rakelings over. Ook in een scrimmage voor het vijandelijke doel in de 74e minuut kregen Illias Assabban en Clemens Westgeest de bal niet voorbij de doelman van Alphia. De inbreng van Bram den Hollander, 15 minuten voor tijd, kon het tij niet keren. In de 74e minuut viel het doek. Alphia liep uit naar een 3-0 stand (counter). Voor de Blauwen een wedstrijd om snel te vergeten, echter wel een les dat er tegen ploegen die fysiek veel in de strijd gooien met meer overtuiging moet worden gespeeld. Aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen Oegstgeest.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher