Blauw Zwart heeft weinig moeite met DWO

Eindelijk weer winst voor de Wassenaarders.  Met 3-0 winst op de Zoetermeerders pakten de Wassenaarder met beide handen de drie punten en komen nu in de stand gelijk met DWO. Deze einduitslag had uiteindelijk zeker hoger uit moeten vallen. Te veel kansen lieten de mannen van trainer lan Campfens onbenut. De eerste 45 minuten waren beide teams qua veldspel aan elkaar gewaagd. De beste scoringkansen waren wel voor de Blauwen. Direct na de start, de 2e minuut, prikte Bram Smit de bal vanaf de rechtervleugel scherp voor het vijandelijke doel. Uit deze mooi actie kwamen twee mogelijkheden om op voorsprong te komen.  Zowel Bastiaan Hendriksen als Quint van de Ploeg vonden het nog te vroeg om het scorebord in werking te laten stellen en lieten deze kansen voorbijgaan. In de 14e minuut werd linkerspits van der Ploeg met een sublieme diepte pas van aanvoerder Raymond Vosse de diepte ingestuurd. Hij kwam door zijn super snelheid alleen voor het doel. Helaas werd deze prima actie niet met een doelpunt beloond. Doelman DWO was wel verslagen maar de bal rolde voorlangs bij de 2e doelpaal achter.

De Blauwen hielden DWO onder druk en in de 29e minuut werd dit beloond met een strafschop.  Een handsbal binnen het 16 metergebied van DWO gaf penalty-specialist, Bastiaan Hendriksen de DWO-doelman Milan Klein geen schijn van kans en bracht Blauw Zwart op 1-0. Nog geen 2 minuten later schoot Hendriksen de bal vanaf 50 m, rakelings over de ver voor zijn doel staande doelman Klein.   DWO had wel veel beweging in het veld,  echter tot uitgespeelde acties kwamen de Zoetermeerders niet. In de 42e minuut kregen zij hun eerste kans. De illusie werd met een perfecte actie van doelman Kas Vaneman op de doellijn tenietgedaan. Met nog één minuut te spelen scoorde Bastiaan Hendriksen zijn 2e doelpunt. Helaas werd deze snelle aanval op advies van de assistent- scheidsrechter vanwege buitenspel onterecht afgekeurd.

Ritme terug

Een herboren elftal verscheen de 2e helft terug in het veld.  Het tempo werd opgeschroefd, er werd gejaagd op de bal, de Blauwen beheersten de wedstrijd. Het tweede doelpunt kon niet uitblijven. In de 57e minuut was het Bastiaan Hendriksen die met een schitterende kopbal de Blauwen op een 2-0 voorsprong zette. De Blauwen drukten door, kansen kwamen er in overvloed maar de afwerking bleef na de 2-0 steken.

Scorebord

Het scorebord bleek na de 2-0 stand van slag te zijn. Was niet gewend dat er meer dan één doelpunt werd getoond en stopte er mee. Tijd en doelpunten weg! Vijf minuten voor tijd was het Tommy de Jong die op het middenveld de bal bemachtigde en vervolgens aan de haal ging, drie tegenstanders werden afgeschud en de weg naar het vijandelijke doel was vrij. Vanaf buiten de 16 meter verschalkte hij de Zoetermeerse-doelman met een uiterst lepe volley . De 3-0 was een feit. Een verdiende overwinning op een onsamenhangend DWO. Een elftal met individueel goede spelers maar nog geen teamverband.

Voor de Blauwen eindelijk een overwinning. Gezien de gecreëerde scoringskansen had de stand absoluut hoger moeten uitvallen.

Aanstaand zaterdag de uitwedstrijd tegen DSVP in Pijnakker, aanvang 14.30 uur. En wedstrijd die bij winst aansluiting gaat geven bij de eerste negen. DWO krijgt thuis Full Speed op bezoek, aanvang 14.30 uur.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten