Blauw Zwart heeft de smaak weer te pakken

Voor de neutrale voetballiefhebber was het een waar genoegen om de Wassenaarders tegen Sporting Leiden aan de gang te zien. Met in het vooruitzicht de zware nacompetitie voor een plaats in de 2e klasse heeft trainer Alan Campfens zijn spelers weer goed op de rit gekregen. Zijn ruime selectie blijkt flexibeler te zijn dan menigeen had gedacht. In deze wedstrijd terug van blessure, Kim Theil, die duidelijk met zijn vorm als vanouds het spel van de Blauwen als verdedigende middenvelder leidde. Zijn spelinzicht en inzet is en blijft van grote waarde. Vanmiddag was hij de man die de lijnen uitzette en zijn medespelers aanstuurde.  Positief was dat op de bank, terug van weggeweest,  Dunke Lagenberg en Frank van de Riet zaten. Opvallend was het optreden van Xander Vredenbregt, die de eerste 45 minuten als linkermiddenvelder en de tweede 45 minuten als rechtervleugelverdediger speelde. Een perfect optreden. Hij was in de 58e minuut de grondlegger, na een magnifieke solo waarbij hij drie tegenstanders op rechts zijn hielen liet zien en vervolgens een vlijmscherpe pass op de van de linkerflank inkomende Illiass Assabban gaf, die de stand op 1-4 bracht.

Verdedigend zat het bij de Blauwen wel goed. In het centrum het ijzersterke duo Vosse en Abbach met links verdedigend Mark van der Does. In deze wedstrijd zagen we dat het frivole spel, dat enige wedstrijden door afwezigheid van – blessures, vakantie en een schorsing – uit het team was verdwenen, weer terug op de grasmat. Met soepel lopende aanvallen waarbij alle linies werden ingeschakeld. Spits Bastiaan Hendriksen had het deze middag prima naar zijn zin. Hij scoorde vier keer. In de eerste helft, 16e minuut vanaf de penaltystip, nadat Illiass Assabban in het beruchte 16 metergebied tegen de aarde was getorpedeerd en in de 38e minuut uit een op maat gegeven voorzet van rechts van Bram Smit de 0-2. Vlak voor de rust floot scheidsrechter Robin Straub om het spel stil te leggen om nog onduidelijke redenen, daar er geen overtreding aan vooraf was gegaan. In plaats een scheidsrechtersbal – opgooibal/stuiterbal – te geven namen de Leidenaren een vrije trap. Deze werd door een van de Leidse spitsen, in buitenspelpositie, achter doelman Danny Zwaard, in het doel gekopt. Dit gaf vlak voor de thee even verwarring, protesten mochten niet baten. De goed leidende arbiter Robin Straub bleef bij zijn beslissing, stand 1-2.

Blauwen maken het spel

Wie gedacht had dat Sporting Leiden na de aansluitingstreffer Blauw Zwart het spel moeilijker zou maken kwam bedrogen uit. De gehele 2e helft waren het de Wassenaarders die het spel dicteerden. Dunke Lagerberg was in het veld gekomen voor de benjamin van het team, Wout den Hollander. Door deze wisseling werd Xander Vredenbregt van linkermiddenvelder op de rechtervleugel verdedigingspositie ingezet en Lagerberg links op het middenveld. Al in de 53e minuut was het wederom Bastiaan Hendriksen die de 1-3 liet noteren. Sporting kwam hierna, na uitsluiting – 2x geel – van middenvelder Elroy Lammers, met 10 man te staan en konden de Wassenaarders geen pijn meer doen. In de 58e minuut scoorde Illiass Assabban 1-4, vervolgens Bram Smit 1-5, Illiass Assabban 1-6 en vijf minuten voor tijd bracht Bastiaan Hendriksen met zijn 4e doelpunt, de eindstand op 1-7. Hierna mocht, na zijn blessure,  Frank van de Riet, weer even aan de grassprieten ruiken. De grote vraag voor trainer Campfens zal zijn of de geblesseerde, herstellende Kaj Kronenburg en Quint van der Ploeg voor de nacompetitie weer beschikbaar zullen zijn.

Resumerend: In deze wedstrijd lieten de Wassenaarders duidelijk zien dat zij een maatje te groot waren en walsten in de 2e helft over Sporting Leiden heen. Trainer Alan Campfens heeft in deze wedstrijd met zijn spelers aangetoond, klaar te zijn voor de nacompetitie. Aanstaand weekend de laatste competitiewedstrijd, thuis tegen FC Oegstgeest, dat nog niet veilig is voor behoud 3e klasse en hoogst waarschijnlijk in de nacompetitie voor behoud zal moeten spelen.  Met de steun van het supporterslegioen wensen wij staf en spelers van de Blauwen veel succes!