Blauw-Zwart en FC Oegstgeest delen de punten

Beide teams gaan de nacompetitie in. Blauw Zwart voor promotie naar de 2e klasse en Oegstgeest voor behoud in de 3e klasse.

In een matige partij voetbal waarin Oegstgeest nog grote belangen had en vanaf de start ook direct het offensief nam om zo snel mogelijk tot scoren te komen. Om de nacompetitie voor behoud/degradatie te ontlopen was winst noodzakelijk, daarbij nog afhankelijk van de uitslag VVSB – DWO. Al snel bleek dat de elf van Oegstgeest zelf het probleem waren voor de stand op de ranglijst, namelijk het niet kunnen afmaken van opgelegde scoringskansen.  Ook het gemis van topscoorder Bob den Hollander en laatste man Sjoerd Winkelman, beiden geblesseerd was een aderlating voor het team uit Oegstgeest. In de eerste 15 minuten lieten de mannen van trainer Thijmen Kruider welgeteld zeven scoringskansen onbenut.  Blauw Zwart startte zeer behouden. Nog steeds zonder de geblesseerde Kaj Kronenburg en Gijs van Ede. Terug van blessures op de wisselbank zaten Frank van de Riet en Quint van der Ploeg. Beiden weer fit genoeg om wat speelminuten op te doen voor de komende nacompetitie. Na de vele gemiste kansen voor Oegstgeest kregen na 20 minuten de Wassenaarders meer grip op het spel. De eerste scoringskans was in de 20e minuut. Bij een dieptepass kwam Bram Smit net paar centimeter tekort om de bal achter de Oegstgeest-doelman te prikken. In de 36e minuut veranderde Bram Smit, in buitenspelpositie een inzet van Raymond Vosse en belandde de bal in handen van de doelman.  De Wassenaarders kregen in deze fase de wedstrijd weer volledig onder controle.  In de 40 minuut was het de mee opkomende spelverdeler Kim Theil, die vanaf de rechtervleugel de bal strak voorgaf. De inkomende Illiass Assabban wist daar wel raad mee en kopte deze voorzet achter de kansloze Oegstgeest-doelman. Ruststand 1-0.

Matig spel

In de 2e 45 minuten lieten beiden teams enige mooie kansen liggen. In de 53e minuut zag Oegstgeest een schitterende inzet de bal via binnenkant kruising weer in het veld terugkeren. De mooiste kansen waren van Assabban, een lob in de 75e minuut, over de doelman, hij zag de bal echter net over de deklat achter het doel verdwijnen. Ook Bastiaan Hendriksen zat het niet mee, een kopbal waarbij de doelman uit positie was, verdween net langs de verkeerde kant van de paal, naast het doel. Geheel een rommelige 2e helft met veel gepraat van de Oegstgeest spelers tegen de arbiter Wouter van der Geest. Dit werd vooral vanaf de kant tijdens de eerste helft door hun trainer ingebracht en werd overgenomen door de spelers. Arbiter van der Geest liet zich niet intimideren en nam de juiste beslissingen. Zo ook een gele kaart in de eerste speelheft voor de Oegstgeest trainer die luid en duidelijk regelmatig niet eens was met de genomen beslissingen.

Extra tijd

In de extra tijd kwam Oegstgeest toch nog langszij.  In de 97e minuut scoorde de hardwerkende ploeg van trainer Kruider,  vanuit een hoekschop de gelijkmaker.

Resumerend:

Het gelijke spel was over de gehele wedstrijd, gezien het spel en de gecreëerde scoringskansen aan beide zijden, de juiste uitslag.  Geen mooie wedstrijd echter wel een nuttige strijd met veel positieve punten. Voor de Blauwen twee geblesseerde spelers, net voor de nacompetitie, weer terug bij de formatie van trainer Campfens. Alan Campens kan met zijn mannen terugkijken op een succesvol seizoen. Een elftal, dat dit seizoen onder de gelukkige omstandigheden verkeerde met het hebben van een ijzersterke wisselbank. De wisselbank bepaald in vele gevallen de sterkte van het team. Deze laatste competitiewedstrijd was deze bank wel uniek met de drie broers, Ralph, Tommy en Calvin de Jong met Frank van de Riet, Quint van der Ploeg, de laatste twee terug van blessures, Wout den Hollander en reservedoelman Danny Kroon.