Blauw-Zwart de laatste 45 minuten op dreef tegen FC Oegstgeest

FC Oegstgeest en Blauw Zwart hebben hun aanhang enkel de laatste 45 minuten  aanvaardbaar spel voorgeschoteld. Een eerste helft was het positie spel van beide elftallen redelijk echter er werden geen scoringskansen gecreëerd. De Blauwen kwamen eenmaal gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Een dieptepass op linkervleugelspits van Iliass Assabban, die de bal op snelheid gaf op de inkomende Bram Smit. De bal was te snel dan wel Bram Smit kwam net een neklengte tekort om de bal af te werken. Tot meer mogelijkheden kwamen de Blauwen in de eerste 45 minuten niet. Oegstgeest kreeg in de 36e minuut een vrije trap ter hoogte van de 16 meter. Doelman Danny Zwaard voorkwam met een spectaculaire actie een tegen doelpunt. De arbiter liet beide teams vrijuit spelen en trad te weinig bij overtredingen op.  Een van zijn weinig goede beslissingen was dat hij de “Schwalbe” van Ilias Assabban in de 25e minuut goed doorzag en door liet spelen. Normaliter zou zo’n Schwalbe gehonoreerd worden met een gele kaart. Die bleef echter op zak bij de wisselvallig optredende leidsman.

Spektakel in de 2e helft.

De eerste vier minuten in de 2e helft waren voor Oegstgeest. Daarna pakte de Blauwen het spel goed over. In de 50e minuut schoot Bram Smit na een voorzet van Kay Kronenburg de bal over. Even later zag Bas Hendriksen de keeper op z’n weg en vlak daarna een dubbele kans voor Ilias  Assabban en Frank van den Riet, die beiden voor het doel hun vrije kans om de openingstreffer te maken voorbij lieten gaan. Eén van de moeilijkheidsfactoren in de wedstrijd was dat de arbiter te vaak met vreemde beslissingen de wedstrijd negatief beïnvloedde. Overtredingen werden weggewoven en voor de opmerkingen naar aanleiding over zijn optreden werd simpel geel getrokken. In de periode dat de Blauwen het spel beheersten kreeg Oegstgeest een corner  op links te nemen. De bal ging via de Blauw Zwart-doelman, die de bal in zijn bezit had op onverklaarbare wijze over de doellijn. Een tegenvaller voor de Wassenaarders. Trainer Campens bracht direct een extra spits in het team. Calvin de Jong kwam scherp voorin te staan. De druk van de Blauwen werd steeds groter. In de 77e minuut werd Kay Kronenburg binnen het beruchte gebied ten val gebracht. Arbiter wuifde de 11 meter weg. Trainer Campfens bracht de frisse Xander Vredenburgs binnen de lijnen.  In de 80e minuut was het Calvin de Jong die de verdiende gelijkmaker binnenschoot. Blauw Zwart was er klaar voor om de winst te pakken. De wedstrijd was nog niet gelopen. In de 86e minuut werkte de Blauw Zwart- verdediging de bal vanuit een tegencorner weg richting middenveld. Op dit moment floot de arbiter af en had voor de Wassenaarders nog een verrassing in petto. De corner moest om onbekende redenen worden overgenomen. Hieruit ging de bal via Bob den Hollander van Oegstgeest direct voorbij alles wat Blauw Zwart was, tegen het net en was de stand met dank aan de arbiter op 2-1 gebracht.

De Blauwen tonen karakter

 De sensatie was nog niet voorbij. Twee minuten na de achterstand bracht Ilias Assabban de Wassenaarders met veel vreugde langszij, 2-2. De laatste minuten van de wedstrijd kwamen nog enkele kansen voor de Blauwen. De verdiende winst bleef uit. 

Resumerend: Een wedstrijd die al 18 minuten te laat startte. Oorzaak arbiter. Een eerste helft met 2 ploegen die veel passief combinatiespel op de mat neerlegden, geen scoringskansen creëerden en daarbij bij regelmaat veel voor hen onbegrijpelijke niet te volgen arbitrale beslissingen te verwerken kregen. De tweede helft met een sterker Blauw Zwart dat zich liet verrassen door een eigen fout na een corner. Het spel weer oppakte en de verdiende gelijkmaker, 1-1 scoorde. Door een poppenkastattractie van de arbiter – corner waarvan de uitwerking voorbij was over laten nemen – kwam Blauw Zwart met 2-1 achter. De mentaliteit van de Blauwen was te prijzen. Schouders eronder en op naar de 2-2 eindstand. Dit gelijke spel proefde even als een overwinning in de eindfase. Toch nog een puntje  mee naar Wassenaar. Achteraf een wedstrijd die in principe 3 punten had moeten opleveren eindigden dan toch in een teleurgesteld gelijkspel.  A.s. zaterdag thuis tegen Sporting Leiden, aanvang 15.00 uur.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten