Berkel vrouwen wint ook in Heerhugowaard

Deze zaterdag ging de reis naar het mooie Heerhugowaard voor de ontmoeting met Reigerboys. Voor de één gewoon weer een competitiewedstrijd en voor de ander ook een weerzien met hun trainer Arnold die daar voor een mooie uitdaging staat.

Na een perfecte busreis, de inspectie van het hoofdveld, bespreking en een goede warming-up werd er iets na 14.30 uur afgetrapt nadat eerst de stadionspeaker het publiek had laten weten wie er voor het vermaak gingen zorgen.

Berkel probeerde in de beginfase de thuisclub direct te overrompelen maar dit lukte niet. Thuisclub Reigerboys probeerde veelal de lange bal te hanteren en hoopte op het ‘ voor de wind ‘ voordeel in de eerste helft. Het had dan ook kansen op een treffer maar de paal en Bianca Troost zorgde ervoor dat het zover niet kwam. Aan de andere kant lukte het Berkel ook niet en dus werd er na ruim 45 minuten gefloten voor de rust met een 0-0 op het scorebord.

Bij de start van de tweede helft bracht Berkel Emmelie Dekker binnen de lijnen, daar over later meer, en ging vol goede moed opzoek naar de openingstreffer en nu had dé trots uit Lansingerland het wind voordeel en probeerde hiervan te profiteren. Rond de 84e minuut leek Berkel op voorsprong te komen maar een doelpunt werd afgekeurd want in een schimmige zou er hands gemaakt zijn.

Koppie omhoog en blijven knokken voor de winst in de laatste fase van deze wedstrijd. In de 89e minuut viel dan toch de op dat moment verdiende voorsprong voor Berkel! Een mooi genomen corner van Alyssa Daal werd snoeihard ingekopt door Emmelie Dekker die zo haar invalbeurt beloonde met een treffer en uiteindelijk de winst want in de spannende blessuretijd werd er verder niet meer gescoord.

Berkel heeft nu de volle buit na drie wedstrijden en deelt de koppositie samen met Saestum II en Klarenbeek. Zaterdag komt Saestum II naar sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs en is de aftrap aldaar 14.30 uur.