Berkel vrouwen wint nipt en verdiend van Barendrecht

Na de geweldige start vorige week in Klaaswaal wilde Berkel nu voor eigen publiek natuurlijk ook een goed resultaat neerzetten en ging dan ook vol enthousiasme de wedstrijd in tegen Barendrecht.

Iets na 14.30 uur, nadat eerst pupil Julie netjes had gescoord, begonnen beide teams aan hun 2e wedstrijd. Dé blauw-gele trots uit Lansingerland ging direct in de aanval om zo te proberen snel te scoren. Berkel dus veelvuldig op de helft van Barendrecht te vinden met schoten op doel van o.a. Katrijn Daenen, Amerens Bekkers en Alyssa Daal maar dat leverde vooralsnog geen treffer op.

Rond de 12e minuut het 1e wapenfeit van de gasten maar ook hier geen direct gevaar. Een vermakelijk duel waarbij ook het publiek zichtbaar genoot en voelde dat er een treffer in de lucht hing, al was het wachten wanneer die viel. Tot aan de limonade ging het zo verder, Berkel had kansen maar de bal wilde niet in het doel en bij de thuisclub hield Bianca Troost haar doel schoon waardoor beide teams gingen rusten met een 0-0 tussenstand.

Vrijwel direct bij het begin van de 2e helft een schot op doel van Anouk Angkotta waarna ook Jonna Hulshof, Femke van der Burg en Amerens Bekkers de ban probeerde te breken. Kansen dus te over maar tot dan geen treffer en moet je dus alert blijven om geen doelpunt tegen te krijgen.

Rond de 70e minuut de ,tot dan, grootste kans voor Barendrecht om de score te openen maar Bianca Troost redde fabuleus en hield de thuisclub in de wedstrijd. Uiteindelijk werd de inzet van het team en het meeleven van het publiek beloond want in de 81e minuut was het Amerens Bekkers die Berkel op de verdiende voorsprong bracht en zorgde voor ontlading op het sportpark. Hierna nog kansen op meer voor Berkel en probeerde de gasten er nog een punt uit te slepen maar na ruim 90 minuten blies de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was de overwinning een feit.

Een heerlijke start dus voor speelsters en staf die zo een mooi visitekaartje afgeven in de hoofdklasse. Komende zaterdag reist het team naar Heerhugowaard voor de ontmoeting met Reigerboys, is de aftrap 12.30 uur en de chauffeur natuurlijk weer Cor Labots met zijn mooie touringcar.