Berkel vrouwen wint eerste bekerwedstrijd

Na een goede voorbereiding stond zaterdag de 1e bekerwedstrijd op het programma en hiervoor reisde Berkel af naar Ridderkerk voor de ontmoeting met RVVH. Best warm was het  om te voetballen maar gelukkig hadden beide teams daar last van en werd er na een prima warming-up iets na 14.30 uur afgetrapt.

Geen hoogstaande eerste helft van beide kanten die over en weer wel wat kansjes opleverde maar beide keepsters hielden hun doel schoon en zo werden de kleedkamers opgezocht met een 0-0 ruststand.

In de tweede helft trok Berkel het initiatief meer naar zich toe en dat resulteerde ook in doelpunten. 65e minuut wedstrijd brak Amerens Bekkers de ban door de equipe van Sanne Dekkers op voorsprong te brengen en tien minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist door eerst Alyssa Daal en vervolgens weer Amerens Bekkers die Berkels 3e noteerde.

Een prima overwinning en mooie start van de beker dus voor dé trots uit Lansingerland die komende zaterdag thuis het Amsterdamse WV-HEDW treffen en de aftrap is dan 14.30 uur.

Opstelling:

Iris Klein Bog, Demi Verlangen, Sandra Welles ( 62e, Renée Rens), Femke van der Burg, Peta Houting, Anouk Angkotta ( 61e Emmelie Dekker), Amerens Bekkers, Alyssa Daal, Katrijn Daenen, Isabel Heinsbroek ( 77e Anouk Bernoster), Donna de Vos.

In Pijnacker won vrouwen II hun eerste bekerwedstrijd door DSVP te verslaan,de equipe van Cees Kruys ging met een 3-1 winst terug naar Berkel en Rodenrijs. Komende zaterdag speelt het team thuis tegen Foreholte om 11.45 uur

Op het eigen sportpark won vrouwen 3, met de nieuwe coach Ron de Rooij , van XerxesDZB. In een bloedstollend spannende wedstrijd trok Berkel met 4-3 aan het langste eind en dat voelde heerlijk voor de kanjers en hun nieuwe coach. Komende zaterdag spelen ze bij Hillegersberg om 12.15 uur.