Berkel vrouwen nieuwe koploper in de Hoofdklasse

Zaterdag kwam SSS op bezoek in Berkel en Rodenrijs en das gewoon een tegenstander waar de thuisclub altijd moeite mee heeft en dus kon er vooraf geen zinnig woord gezegd worden over de uitslag.

Iets na 14.30 uur de aftrap onder toeziend oog van vele aanwezigen en Berkel probeerde direct de toon te zetten door gecontroleerd de aanval te kiezen. Het eerste wapenfeit kwam via Lindy Hogedoorn maar haar schot op doel leverde geen treffer op . Berkel speelde wel veelal op de helft van de tegenstander en mocht SSS er zelf uitkomen met een aanval dan was daar Laura Klein Bog die prima haar doel verdedigde en zo een uitstekende vervangster was voor de geblesseerde Bianca Troost.

Schoten op doel van o.a. Alyssa Daal en Anouk Bernoster leverde niks op maar in de 38e minuut viel dan toch de verdiende 1-0 en het was Alyssa Daal die het blauw-gele keurkorps op voorsprong zette. Niet veel later leek Isabel Heinsbroek de score te verdubbelen maar haar schot spatte uiteen op de lat. Toch viel nog voor rust de verdiende 2-0 , het was aanvoerster Demi Verlangen die ervoor zorgde dat men met een comfortabele voorsprong richting de thee ging.

Na de pauze een beetje hetzelfde beeld, de verdediging van Berkel stond als een huis en Laura Klein Bog heerste in haar doelgebied en Berkel probeerde met gecontroleerd en gedecideerd spel de tegenstander te overklassen en creëerde met goed veldspel ook  meerdere kansen. Na weer een paar keer paal en lat viel in de 83e minuut de zeer verdiende 3-0 en hoe leuk is het dan dat juist de altijd hardwerkende en goedlachse Isabel Heinsbroek voor deze treffer zorgt , nou das gewoon geweldig. In het restant weinig noemenswaardig meer en dus won Berkel bij de herstart direct en deed zo uitstekende zaken.

Hoe uitstekend bleek later in de kleedkamer want toen sijpelde de berichten binnen dat zowel Klarenbeek als Saestum hadden verloren en hierdoor is Berkel de nieuwe koploper in de hoofdklasse en natuurlijk werd dit even lekker gevierd.

Berkel met 29 punten op de 1e plaats, Klarenbeek volgt met 28 punten en Saestum met 26.

Sporting’70 met 22 punten doet ook lekker mee en zo is het gewoon beren spannend bovenin en droomt Berkel natuurlijk over een mooie eindklassering en een prijs aan het eind van het seizoen.

Komende zaterdag een uitwedstrijd bij Barendrecht en daar is de aftrap 12.15 uur.

Redactie: Johan van Aalst