Berkel vrouwen niet opgewassen tegen Sparta Rotterdam

Met nog zeven wedstrijden te spelen stijgt de spanning in de hoofdklasse A en weten de nummers één en twee niet te profiteren van misstanden van de ander. Vandaag kwam Sparta Rotterdam op bezoek in Berkel en Rodenrijs bij de glorieuze winnaar van de 2e periode en omdat er uit  na negentig minuten een gelijkspel op het bord stond wist een ieder dat het vandaag geen appeltje eitje zou zijn ondanks de flow waar Berkel momenteel inzit. 

Zoals gezegd, Berkel winnaar van de 2e periode met maar liefst 5 punten voor op de achtervolgers en das een puike prestatie want via nacompetitie promoveren naar de hoofdklasse en direct een prijs pakken, ja dan laat je zien dat men rekening moet houden met dé trots uit Lansingerland. Geen groot feest vooralsnog maar wel een unieke prestatie die smaakt naar meer en daar kijkt iedereen reikhalzend naar uit. 

Iets na 14.30 uur werd er onder toeziend oog van vele toeschouwers langs het veld en op het  balkon afgetrapt voor deze wedstrijd en daar waar het in de beginfase aftasten was voor beide teams waren de eerste wapenfeitjes voor Berkel middels schoten op doel van onder andere Anouk Angkotta. Deze troffen geen doel en in zo’n beetje de eerste echte aanval wist Sparta wel het net te vinden en kwam  al vroeg(14e minuut) op een 0-1 voorsprong. Een domper dus voor de thuisclub en ook even wennen want dit beurt niet zo vaak dit seizoen. Koppies omhoog en proberen de weg naar het doel van de tegenstander te vinden, iets dat ook meerdere keren lukte, de ene keer via een mooie aanval en anderzijds via schoten op doel om zo te proberen de keepster en Sparta te verrassen maar het zat niet mee deze middag. Sparta, dat gewoon een leuk en jong team heeft, kwam in deze fase niet echt in de problemen en wist in de 38e minuut zelfs de 0-2 te scoren. De gasten in een geweldige flow en Berkel kon er even niets tegenover brengen waardoor dit tevens ook de ruststand was.

En ja dat is even schakelen en dus moest er een plan bedacht worden om er alsnog een goed resultaat uit te halen om zo de koppositie te behouden in de hoofdklasse A. Berkel probeerde dan ook van alles en kreeg  kansen om de spanning terug te brengen maar het geluk en de echte overtuiging ontbrak waardoor de Sparta keepster deze middag niet te passeren was. De gasten wisten zelfs in de 57e minuut de 0-3 te scoren en ondanks een slotoffensief waarbij Berkel absoluut een doelpunt verdiende viel deze niet en was de nederlaag een feit.

Het tweede verlies in deze competitie, eerder werd van Saestum verloren, en ook nu kon de concurrentie niet optimaal profiteren. De nummers twee en drie , respectievelijk Klarenbeek en Saestum speelde gelijk en nummer vier Sporting’70 verloor en hierdoor blijft Berkel koploper in de hoofdklasse A en heeft het een marge van twee punten op Klarenbeek. Komende zaterdag gaat de reis samen met  trouwe chauffeur Cor Labots naar het verre Friesland voor de ontmoeting met SC Stiens, aftrap 15.00 uur , en alvast voor in de agenda: zaterdag 13 mei speelt Berkel de topper thuis tegen Klarenbeek dus zorg dat je dan present bent.

Redactie: Johan van Aalst
Foto’s: Martin van der Kaaij

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten