Berkel vrouwen met heerlijk gevoel richting carnaval

Twee weken eerder dan oorspronkelijk gepland en op een ongebruikelijk tijdstip, 13.00 uur , kruisten Berkel en Reigerboys de degens waarbij de thuisclub de koppositie kon handhaven en de gasten uit Heerhugowaard de top vier in het vizier willen houden. Daar stond er na negentig minuten een benauwde 0-1 zege op het scorebord maar we zijn een paar maanden verder waarbij je nooit op voorhand weet hoe het nu zou uitpakken .

Het eerste wapenfeit was voor de gasten, schot naast het Berkel doel , gelijk beantwoord door Isabel van Ommen maar ook zij was niet doeltreffend. Wel was het Berkel dat op voorsprong kwam in de elfde minuut , het had daar weliswaar de hulp van Reigerboys voor nodig maar ja ook een eigen doelpunt telt dus was de vreugde er niet minder om. Berkel probeerde direct door te drukken en lag de druk op en bij het doel van de gasten middels schoten van onder andere Demi Verlangen, Alyssa Daal en Isabel van Ommen maar het vizier stond niet op scherp. Aan de andere kant wisten de gasten bij elke mogelijkheid alleen de , voor hun, verkeerde kant van de paal te vinden en bleef hun teller dus op nul staan. Berkel was daarentegen wel effectief en wist vlak voor rust via Alyssa Daal op een 2-0 voorsprong te komen en dat gaf een heerlijk gevoel met de thee en limonade in het vooruitzicht.

Reigerboys moest dus vol in de aanval na rust en probeerde dan ook van alles maar Berkel had de zaak weer prima onder controle en omdat ook Bianca Troost een leeg doel wel lekker vond was de uitdaging iets te forceren bijna niet te doen. De thuisclub wilde en kon de score vergroten maar ook dat ging niet vanzelf want zowel Anouk Angkotta als Anouk Bernoster, Demi Verlangen en Peta Houting zagen hun kansen niet beloond worden met een doelpunt. Ook in het laatste kwartier kansen voor de gasten om de spanning terug te brengen maar de werklust werd niet beloond en dat wist Berkel af te straffen want in de aller aller allerlaatste minuut, we tellen 90+7, scoorde Faith Parto fraai de 3-0 op aangeven van Lindy Hogedoorn en zo was het feest compleet.

Wederom een prima overwinning voor speelsters en staf die daarna lekker gingen carnavallen,   en proosten op de koppositie in de hoofdklasse A, en verder de komende weken kan kijken naar de concurrentie. Zelf komt dė blauw-gele trots uit Lansingerland 11 maart weer in actie, dan gaat de reis naar Zeist voor de ontmoeting met Saestum II en is de aftrap 15.30 uur.

Redactie: Johan van Aalst