Berkel vrouwen koploper in 1A na winst

Op een koud, regenachtig en winderig sportpark was iets na 14.30 uur de aftrap voor de ontmoeting tussen Berkel en Blauw Geel’55.

De thuisclub nam direct het initiatief met druk naar voren en snel veldspel. Dat resulteerde uiteraard in kansen en binnen 20 minuten viel dan ook de éérste treffer en het was  Lindy Hogedoorn die fraai de 1-0 noteerde. In die fase kwamen de gasten er niet aan te pas en het was wederom Lindy Hogedoorn die wist te scoren voor dé trots uit Lansingerland en zo  stond het dus 2-0. In de 24e minuut een vrije trap buiten de 16 voor Blauw Geel’55 en deze werd snoeihard en onhoudbaar ingeschoten dus stond het plots 2-1. Spanning terug in de wedstrijd waarbij alles dus weer open lag maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.

Na de verdiende thee, want man wat was het koud deze middag, stelde de thuis club in de tweede helft orde op zaken en boekte uiteindelijk een riante en zeer verdiende overwinning. Het was Jonna Hulshof diede3-1 in de touwen schoot waarna aanvoerster Demi Verlangen de 4-1 noteerde en hiermee waren de gasten toch echt uit het veld geslagen en kwamen er nog maar sporadisch aan te pas. Berkel bleef lekker gaan want wilde een grote uitslag boeken en deze kwam er dan ook ruimschoots. Femke van der Burg  scoorde 5-1 en hierna was het slotakkoord nog tweemaal voor de ongrijpbare  Lindy Hogedoorn  want zij bepaalde na eerst de 6-1 gescoord te hebben uiteindelijk de eindstand op 7-1.

Een schitterende overwinning voor speelsters en staf wat  een heerlijk gevoel geeft in aanloop naar het vervolg van de competitie. Komende zaterdag, ijs en wederdienende, de topper in de 1e klasse A want dan speelt Berkel in IJsselstein tegen nummer 2 IJFC, dat één wedstrijd minder speelde,  en is de aftrap 12.00 uur.