september 24, 2022

Benjamin van der Zwan (Schipluiden): Ons scorende vermogen moet omhoog. Twee vertrekkende keepers is funest voor ons

Benjamin, je blijft ook volgend seizoen bij Schipluiden. Hoe kijk je terug op e periode tot nu toe?
Ik kijk daar positief op terug ,natuurlijk zijn de laatste 2 a 3 seizoenen raar verlopen wat de competitie betreft maar ik heb het naar me zin met de spelers en de staf en ik denk andersom ook . Het contact onderling is goed en ik hé het gevoel dat we nog niet op elkaar zijn uitgekeken dus vandaar dat ik ook volgend mijn 4e jaar in ga bij vv schipluiden.

Dit seizoen speel je in de middenmoot, had er meer ingezeten?
Ik denk zeker dat er meer had ingezeten ,maar met de bizar vele blessures de 1e seizoens helft is dat helaas niet gelukt . We beschikte over een lange periode maar tussen de 16 en 22 spelers terwijl we er 41 in de selectie hebben . Inmiddels hebben we normale aantallen waarmee we kunnen trainen en spelen en dat zie je dan ook terug in de uitslagen van zowel het 2e als het 1e.

In hoeverre heeft Schipluiden de jeugd om op voort te borduren?
Schipluiden is een dorpsclub met helaas weinig nieuwbouw,daardoor is het ook lastig voor jonge gezinnen om in Schipluiden een huis te kopen dat heeft natuurlijk een negatieve invloed op het aantal (jonge) leden . Gelukkig zitten er een paar hele leuke voetballers in de o19 die al regelmatig met het 1e of het 2e mee doen omdat ze die kwaliteiten hebben .

Tom Boks gaat het volgend seizoen hogerop proberen en ook jullie tweede doelman vertrekt, in hoeverre kan de club dit opvangen?
Eerlijk gezegd wordt dat nog een hele klus. We hebben op dit moment natuurlijk 2 hele goede keepers en die zijn niet zomaar te vervangen.

Op DUNO Na hebben jullie de minst scorende ploeg. Ligt daar je grote probleem?
Dat denk ik wel, we krijgen veel kansen maar hebben moeite om die te verzilveren .

Hoe vind jij de sterkte in deze 3e klasse B?
Ik kan het moeilijk vergelijken met de andere 3e klasse maar ik denk dat hij redelijk sterk is . Soms zijn er wel eens hoge uitslagen maar je ziet aan de andere kant ook dat iedereen van elkaar kan winnen .

Welke ploeg springt er voor jou bovenuit?
Monster is natuurlijk heel erg stabiel , FC Skillz heeft super veel individuele kwaliteiten maar ook DWO heeft ongelooflijk veel scorend vermogen . Dus ik vind het lastig om daar antwoord op te geven.

DUNO degradeert waarschijnlijk naar de 4e klasse, hoe kijk je daarnaar?
Als dat zou gebeuren ( waar het helaas wel naar uit ziet ) dan zou ik dat wel heel erg jammer vinden . Ik ben als trainer met DUNO kampioen geworden en naar de 3e klasse gepromoveerd en ik volg de club nog op de voet en wens ze alle goeds en daar hoort degraderen niet bij .

Volgend seizoen komen de zondagploegen erbij, is dat iets dat je leuk vindt of had je het liever gehouden zoals het nu is?
Met de zondag ploegen erbij lijkt me dat zeker weten leuk .het zorgt er weer voor dat je ook weer nieuwe tegenstanders krijgt en ik ben vooral benieuwd hoe die verhouden liggen tussen de zondagclubs en de de zaterdagclubs.

Wil je nog iets kwijt?
Nou zoals hierboven aangegeven gaan onze 1e en 2e keeper naar respectievelijk Excelsior Maassluis en Den Hoorn. En gaan het dus op een hoger niveau proberen waar ze de kwaliteiten voor hebben. Dus mocht een keeper het op 3e klasse niveau willen proberen dan is hij meer dan welkom. Hahahaha, laat ze maar contact met jullie opnemen dan komt dat vast goed.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten