Beloftenteam Vitesse Delft wint van DHC

In de Delftse Beloftencompetitie heeft Vitesse Delft de wedstrijd tegen DHC gewonnen. Na een na een 1-1 ruststand trok de thuisploeg met 3-1 aan het langste eind. In de tweede helft maakten maar liefst twee spelers van JO15 hun debuut in deze Delftse competitie.

Op een koud sportpark ging het aanvankelijk gelijk op. Ooit was Vitesse-DHC een indrukwekkend affiche in het Delftse voetbal, maar die tijden liggen achter ons. Toch maakten de teams er een leuke wedstrijd van. Na een vroege goal van Richomar Richards, hij kon van dichtbij intikken, miste Gigi Vermeer de kans op 2-0. Aan de andere kant moest keeper Scott Dijkxhoorn ingrijpen. In de scrimmage, die daarop volgde, zag de goed leidende scheidsrechter De Groot een penalty. Fatih maakte van dit buitenkansje dankbaar gebruiken en zette DHC op 1-1.

Wat volgde waren kansen voor beide ploegen. Een schot van DHC ging voorlangs en een vrije trap van Vermeer ging net naast. Diezelfde Vermeer moest kort daarop zijn meerdere erkennen in de keeper van DHC, die hem in een een-tegen-een situatie de baas was. Met een gelijke stand gingen de ploegen rusten.

Na de rust bracht trainer Rosierse van Vitesse twee spelers van JO15 in. Dez Friebel en Ryan Oorlog maakten hun debuut in dit team en zij hielden zich in de tweede uitstekend staande. Naast ervaren spelers als Mark de Graaf en Gigi Vermeer droegen zij hun steentje bij aan een goed optreden van de thuisclub.

Ondanks kansen over en weer was Vitesse in de tweede helft duidelijk de betere ploeg. In de 70e minuut scoorde Richards op aangeven van De Graaf 2-1 en tien minuten later gaf diezelfde Richards een assist op Samar van Rijnsoever, die Vitesse in veilige haven schoot; 3-1.

Tekst: Harold Koster
Foto’s: Vitesse Delft mediagroep