Beginnend hoofdtrainer Dirk Kuijt maakt zware tijden door

Ook de wedstrijd maandagavond bij Jong FC Utrecht leverde trainer Dirk Kuijt met zijn ploeg geen overwinning op. De inwoner van Noordwijk mocht achteraf blij zijn dat invaller Nigel Owusu èèn minuut voor tijd met zijn afstandsschot, wat van richting werd veranderd, nog de gelijkmaker opleverde.  

Met welk gevoel sta je na afloop hier ?

Met een pijnlijk gevoel het was de minste wedstrijd tot nu toe en je ziet dat de spelers gewoon in een struggle zitten waarvan ik weet dat ze het wel kunnen maar dat kwam er vanavond absoluut niet uit.

Voelt het niet als een herhaling van zetten want je krijgt weer de eerste kans waarbij het schot van Klas er via de binnenkant paal uitvliegt.

Ik denk dat we heel goed begonnen en dan zie je dat de ploeg echt wel wil en dan hoeft er maar iets te gebeuren en dan zie je dat wij niet de oplossing kunnen vinden die er wel degelijk lag. We hadden de tegenstander goed geanalyseerd en ook aangegeven waar de ruimtes zouden komen en dat hebben we in de rust nog een keer aangegeven . Je ziet ook dat spelers het te moeilijk willen doen en in deze situatie waarin we zitten maken we het ons op die manier heel moeilijk. En iedereen werkt zich op z’n Haags gezegd ook de pleuris en dan komt het er niet uit en dat is frustrerend maar we blijven eraan werken en het moet gewoon goed komen.

Hoe heb je de situatie met de supporters afgelopen zondag ervaren?

De supporters kwamen aan het einde van de training langs en om eerlijk te zijn was ik daar wel blij mee omdat daar natuurlijk ook teleurstelling zit en dat was een heel volwassen gesprek als mannen onder mekaar waarin de supporters hun onvrede hebben kunnen uiten en waarin ik ze totaal kon begrijpen en waarin we ook met de steun van de spelers dit hebben besproken en dan is het bewonderenswaardig dat ze vanavond er weer zijn en ons goed hebben gesteund. Ik voelde mezelf ook gesteund na zo’n wedstrijd en dat is mooi en daar koop je als supporters niks voor en wij natuurlijk ook niet want je wil gewoon winnen.

Wat hou je de supporters dan voor want je wil wel maar het lukt niet.

Dat we vooral bezig zijn met een proces en dat er heel veel veranderingen hebben plaatsgevonden en je moet ook niet onderschatten wat er allemaal met deze club gebeurd is aan het einde van vorig seizoen met het net niet halen van de promotie maar ook wat er daarna gebeurd is en wat dat voor invloed heeft gehad op de supporters die niet meer voltallig het stadion in mogen. Mensen kunnen hun vrienden of familie niet mee nemen kortom er is heel veel aan de hand. Ik heb aangegeven dat als we het samen doen en als we èèn blok vormen dan is dat de enige manier om eruit te komen en zoals zij ons steunden misschien heeft dat er voor gezorgd dat we hier niet verloren hebben en een puntje hebben gepakt en uiteindelijk gaat dat ervoor zorgen dat de kentering bij deze club er komt als we het met elkaar doen en het allerbelangrijkste is de club en de supporters zijn eigenlijk de club.

Afrondend Kishna loopt net de kleedkamer uit en de eigenaar Ignacio Beristáin is in het land is dan èèn en èèn twee ?

Weet ik niet de enige focus was deze wedstrijd en ik heb al eerder gezegd dat Ricardo welkom is en zijn betrokkenheid is duidelijk want hij is nu ook bij de jongens en dat is heel veel waard dus ik hoop van harte dat het gaat lukken.

Redactie: Rob Blankenstein  (Met dank aan Omroep West)

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten