augustus 18, 2022

Audio|Sporttribune in gesprek met manager vrouwenvoetbal van de KNVB Kirsten van de Ven. “Wat ADO vrouwen ieder jaar doet is razendknap” en “Het aantal meiden dat vroeg stopt moet omlaag”

Kirsten van de Ven in Oranje. Foto KNVB Media

Sporttribune maakt voor haar partner GirlPower radio een aantal speciale programma’s waarin powervrouwen die het verschil maken aan het woord komen.

Sporttribune sprak afgelopen week met de manager vrouwenvoetbal van de KNVB, oud international Kirsten van de Ven. Van de Ven werd in september 2017 manager vrouwenvoetbal bij de KNVB en kende een glansrijke voetballoopbaan. Nadat van de Ven in Amerika bij Universiteiten speelde kwam zijn in 2008 terug naar Nederland om bij Willem II te gaan spelen. Na 2 jaar verkaste zij Tyresö in Zweden om via het Zweedse FC Rösegard te belanden bij FC Twente. Zij speelde maar liefst 89 interlands.

Het gesprek met van de Ven ging over het vrouwenvoetbal en de ontwikkeling daarvan. De mogelijkheden die er aan het ontstaan zijn, de gelijke beloningen vanuit de KNVB voor de Oranje mannen en vrouwen maar ook de verschillen die daarin blijven bestaan.

Ook stond zij stil bij het veel te vroeg stoppen van vrouwen vanwege de maatschappelijke loopbaan die het voetballen belemmert. Tot slot sprak zij vol lof over ADO vrouwen die vanuit de strakke organisatie er ieder jaar weer ‘gewoon’ bijzit.

Een boeiend interview met Kirsten van de Ven die in de ogen van Sporttribune haar ervaring op een prachtige manier in zet het vrouwenvoetbal verder te helpen.

Luister het interview terug via:

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten