Audio|Die Haghe wil Houdini act tegen AFC bekronen met handhaving. Wim de Jong: “We missen er 5 maar zijn er klaar voor. We moeten wel”

Sporttribune sprak voorafgaand aan de allerlaatste wedstrijd van het seizoen van Die Haghe met trainer Wim de Jong. De Jong nam het stokje over, haalde een berg punten met zijn ploeg maar zag een poging tot directe handhaving vlak voor de finish stranden. Het speelde een prima 1e ronde van de nacompetitie tegen Aalsmeer (3-2 winst) waarin het met meer had moeten en kunnen winnen. De ploeg speelde een belabberde 1e helft tegen Waterwijk, kwam op 1-0 maar zette die in de 2e helft recht met de verdiende gelijkmaker. In het restant van de wedstrijd kreeg Waterwijk de beste kansen maar was het uiteindelijk Die Haghe die na strafschoppen de finale bereikte. Wim de Jong sprak over de kansen van zijn ploeg, het probleem van 25 juni en de verschillen tussen tegenstander AFC, met een ijzersterke O23, en zijn ploeg.

AFC eindige 1 plek onder Die Haghe op de ranglijst. Op de laatste speeldag was een overwinning op ZOB voldoende om rechtstreekse degradatie te ontlopen. In de nacompetitie deed de ploeg het uitstekend, het won met 2-0 van Maarssen en deed dat in Bussum bij BFC opnieuw met 0-2. Afgaande op de beelden die we hebben gezien is de ploeg van AFC een jonge ploeg die net op tijd wist te pieken. Een boeiende strijd dus op voorhand tussen twee ploegen die elkaar weinig ontlopen.

Plaats van handeling is het complex van UVS in Leiden. Adres Oegstgeesterweg 4B, 2334 BZ Leiden. Aanvang 14.30 uur.