september 25, 2022

ADO vrouwen te sterk voor competitiegenoot VV Alkmaar

De ADO vrouwen hebben vrijdagavond, met Barbara Lorsheyd weer in het doel,  ter voorbereiding op de competitie een oefenwedstrijd afgewerkt op het Pr.Irene Sportpark In Rijswijk. Tegenstander was competitiegenoot VV Alkmaar. Na twee geslaagde uitstapjes naar Duitsland waarbij afgelopen zaterdag de ADO vrouwen nog nipt met 2 – 1 aan het kortste eind trokken tegen het in de 1e Bundesliga uitkomende SGS Essen pakte de ploeg van trainer Sjaak Polak nu een 2 – 0 overwinning op de Alkmaarse vrouwen.

1e Helft

Het eerste gevaar kwam van Louise van Oosten die het Alkmaarse doel onder vuur nam. Haar schot verdween over het doel van de bezoekers. Een steekpass van Manon van Raay was net te hard voor spits Lobke Loonen. Bij de volgende Haagse aanval had de hele voorste linie de openingstreffer op de schoen. Een dieptepass van Van Oosten op Nikki IJzerman resulteerde in een schot dat geblokt werd waarna de inzet van Loonen van de lijn werd gehaald. Vervolgens schoot ook Jaimy Ravensbergen nipt over de lat. In de 31e minuut kwam de thuisploeg toch op een verdiende voorsprong. Na een dieptepass van Van Oosten liep de Alkmaarse doelverdedigster Ravensbergen ondersteboven en wees de scheidsrechter naar de stip. Loonen benutte de strafschop door de bal in de uiterste hoek te plaatsen. 

2e Helft

Met de nodige wissels kwam in het speelbeeld geen verandering. Ravensbergen was drie keer na elkaar dicht bij een treffer. Een overtreding op IJzerman leverde een nieuwe strafschop op. De inzet van Loonen, die net als bij de 1 – 0 dezelfde hoek uitkoos, zag haar inzet gestopt worden door de Alkmaarse doelvrouwe. Een paar minuten later lag de tweede treffer toch in het Alkmaarse doel door invalster Gina Viehoff die goed was weggestuurd door IJzerman. De Haagse vrouwen bleven heer en meester. Een inzet van Ravensbergen leek op een hand te belanden maar ditmaal bleef het fluitsignaal uit.  Cato Pijnacker Hordijk en Laura Dankelman gaven als invalsters ook hun visitekaartje af met een perfecte tackle en een aandeel in een door een goed gevulde tribune met een open doekje beloonde vloeiende combinatie over links. Ravensbergen en invalster Wendy Balfoort zagen hun schoten nog gekeerd worden. Tien minuten voor tijd voorkwamen Lorsheyd en Wiëlle Douma gezamenlijk nog de 2 – 1 waarbij de laatste de bal vlak voor de doellijn nog weg wist te roeien. 

Volgende week

Vrijdag 2 september, aanvang 19.30 uur op het Sportpark Pr.Irenene, staat de volgende oefenwedstrijd op het programma. Excelsior Rotterdam is dan de tegenstander.          

Karakteristieken

 ADO Den Haag – VV Alkmaar : 2 – 0   (1 – 0)

Scoreverloop: 31e min. 1 – 0 Loonen (p), 55e min. 2 – 0 Viehoff

Bijzonderheden: 52e min. Loonen mist penalty

Scheidsrechter: Mike van Dam  

Gele kaarten :  Chloe Vanden Berg (ADO Den Haag)

Toeschouwers: ca. 200

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Noordermeer (72/Douma), Stoop (64/Pijnacker Hordijk), Nelemans (72/Raaijmakers), Vande Velde (64/Dankelman), Ravensbergen, van Raay (46/vonk), Loonen (83/Balfoort), IJzerman (74/Wammes), van Oosten (46/Viehoff) , van der Wal

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten