ADO vrouwen drogen Feyenoord vrouwen op eigen veld af

De vrouwen van ADO Den Haag gingen zondagmiddag op bezoek bij de vrouwen van Feyenoord. Op Sportcomplex Varkenoord ontving de nummer vier in de stand de nummer vijf ADO Den Haag.

1e Helft

Vanaf de eerste minuut was er maar één partij de baas op het veld en dat waren de Haagse vrouwen. Met Sjaak Polak weer op de bank speelden de ADO vrouwen met name voor de rust een uitstekende partij die na ruim een kwartier resulteerde in een  0 -1 voorsprong door een treffer van Nikki IJzerman op een assist van Jannette Van Belen. De bezoekers waren heer en meester en de ene na de andere aanval rolde op het doel van de Rotterdamse vrouwen af. Een minuut of tien na de openingsgoal viel de tweede Haagse treffer. Uit een corner van Kirsten v.d.Westeringh was het Jaimy Ravensbergen die met een kopbal de hoek vond. Hiervoor hadden de gasten al een aantal kansen om zeep geholpen onder meer via Wiële Douma die over het doel kopte binnen het vijf meter gebied. Na de 0 – 2 viel snel de 0 – 3 door v.d.Westeringh die uit een uitstekende voorzet van Liz Rijsbergen knap raak kopte. De voorsprong bij de rust had nog hoger kunnen zijn, maar een inzet van Amber Verspaget werd geblokt en Romy Speelman vuurde uit een vrije schop rakelings naast.

Na de thee moest Barbara Lorsheyd voor het eerst in actie komen in het Haagse doel bij een schot van net buiten de zestien. Na een minuut of tien liet scheidsrechter Robin Punt zich vanwege een blessure vervangen door de 4e official Yoran Pekaar wat een kleine acht minuten in beslag nam. Hierna nam de ploeg van Polak gelijk weer het initiatief en een schot van Rijsbergen belandde niet ver naast het doel van de thuisploeg. Rond de zestigste minuut viel de volgende Haagse treffer. Uit een schitterende dieptepass van Van de Weesteringh op Rijsbergen die uiteindelijk bij Jannette van Belen belandde waarna zij de  0 – 4 aantekende. Nauwelijks een paar minuten later was het duel definitief beslist door een vijfde Haags treffer en tevens de  tweede goal van Van de Westeringh die na een pass van Van Belen op Rijsbergen,  die in eerste instantie gekeerd werd door doelvrouw Jacintha Weimar in de rebound de Rotterdamse goalie kansloos liet. Pas in de ruim bemeten extra tijd van negen minuten kreeg de thuisploeg nog de kans op de eretreffer maar Cheyenne v.d.Goorbergh faalde oog in oog met Barbara Lorsheyd waardoor de wedstrijd eindigde in een ruime 0 – 5 overwinning voor de residentiebewoners. Door deze overwinning blijft ADO Den Haag de 3e periode aanvoeren in de strijd om de Eredivisie Cup

Karakteristieken

Feyenoord – ADO Den Haag: 0 – 5. ( 0 – 3)

Scoreverloop: 16e min. 0 – 1 IJzerman, 27e min. 0 – 2 Ravensbergen, 32e min. 0 – 3 v.d.Westeringh, 61e min. 0 – 4 Van Belen, 64e min. 0 – 5 v.d.Westeringh

Scheidsrechter: Robin Punt

Gele kaarten: Conijnenberg (Feyenoord)

Toeschouwers: 1.275

Opstelling Feyenoord: Weimar, v.Diemen, Obispo, Bennink, Rijswijk, v.d.Goorbergh, Hendriks (72/Cobussen), Kagenaar (72/Brandau), Boshuizen, Coninenberg, de Lavoir

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Hendriks (85/v.Raay), Verspaget,  Nelemans, Ravensbergen, v.d.Westeringh (85/Pijnacker Hordijk) , v.Belen (79/v.Oosten), Douma (54/Vonk), Rijsbergen (79/Sellies), IJzerman, Speelman

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Wim Meijerink