ADO DEN HAAG wint besloten oefenduel tegen Jong PSV met 2-1

ADO Den Haag heeft ook zijn tweede oefenduel in voorbereiding op het nieuwe seizoen winnend afgesloten. Op het complex van VV Noordwijk wist ADO Den Haag met 2-1 te winnen tegen Jong PSV. Verheydt en Van Breemen waren verantwoordelijk voor de Haagse doelpunten.

ADO Den Haag is gisteren naar Noordwijk vertrokken voor een trainingskamp en vandaag stond alweer een (besloten) oefenpot tegen Jong PSV op het programma. De ploeg van trainer Dirk Kuijt begon zijn tweede oefenduel in de voorbereiding met veel wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Laakkwartier. Zo was er plek voor meer basisklanten van afgelopen seizoen, zoals onder andere Wentges, Kemper, Breinburg, Klas en Verheydt. Het was lekker zonnig op sportpark Duinwetering, het complex van VV Noordwijk, dus ideale omstandigheden voor een mooie voetbalmiddag.

jpsv4

Het duurde even voor de eerste mogelijkheden zich voor deden. Na tien minuten hadden beide ploegen een eerste kleine mogelijkheid gehad, maar De Waal en Tielemans mikten te hoog. Vrij snel hierna kregen de Hagenaars een hele grote kans. Een inzet van Verheydt van dichtbij werd echter knap voor de doellijn gestopt door verdediger Kreekels. Tot aan de drinkpauze halverwege de eerste helft gebeurde er vervolgens niets noemenswaardigs voor beide doelen. ADO Den Haag en Jong PSV gaven elkaar niet veel ruimte en achterin werd er weinig weggegeven. Kort na de drinkpauze nam ADO Den Haag het heft in handen en zette het de Eindhovense defensie onder druk. Een verdediger van de rood-witten moest ingrijpen en maakte een overtreding op Verheydt op ruim 20 meter van het doel. Voor de vrije trap mocht Max de Waal achter de bal gaan staan. De aanvallende middenvelder ging voor de rechterhoek en Schiks kon er zijn hand achter krijgen. De bal kwam echter terug en Thomas Verheydt stond op de goede plek om de 1-0 binnen te schuiven. Een paar minuten hierna was Verheydt weer betrokken bij een Haagse aanval. De spits zette Severina met een subtiel tikje voor het doel, maar de buitenspeler stuitte op het lichaam van de snel uitgekomen doelman. Zo’n tien minuten voor rust liet ook Jong PSV zich aanvallend zien met een grote schietkans van Sealy op korte afstand van het Haagse doel. Wentges wist redding te brengen op het niet al te sterke schot.

jpsv2

De pauze brak aan en dat was voor Jong PSV het moment om vijf wissels door te voeren. ADO Den Haag startte met dezelfde elf namen aan de tweede helft. Ook in het eerste deel na rust zagen we hetzelfde spelbeeld en waren er opnieuw niet veel grote kansen te noteren. Wehrmann maakte zijn officieuze debuut door in te vallen voor Breinburg. In minuut 60 voerde hoofdtrainer Dirk Kuijt maar liefst tien wissels door. Komljenovic, die het veld in was gekomen voor Verheydt, had meteen al de 2-0 op zijn schoen. Van dichtbij schoot de middenvelder annex aanvaller in het zijnet. De vernieuwde en jonge voorhoede liet zich gelden in deze tweede helft. Broekhuizen kon uithalen vanaf de rand van het strafschopgebied, maar de keeper stond in de weg. Aan deze aanval ging een knappe actie van Struick vooraf. De hoekschop die hierop volgde werd gepromoveerd tot een doelpunt. Van Breemen was het die met een knappe kopbal raak kopte in de rechter bovenhoek. In de slotfase ging Jong PSV nog op zoek naar een goal en die kreeg het ook. Net voor tijd maakten de Brabanders nog de aansluitingstreffer via Houben. Het werd nog even spannend, maar ADO Den Haag hield de voorsprong vast en dus was de oefenzege een feit.