ADO Den Haag vrouwen zegevierend nieuwe jaar in

Op weg naar een trainingskamp in Spanje oefende ADO Den Haag Vrouwen vrijdag in Rijswijk tegen PEC Zwolle. Trainer Sjaak Polak zag zijn pupillen ondanks een soms mistig vizier overtuigend winnen.

Op het Sportpark Prinses Irene grepen de Haagse vrouwen wel direct het initiatief, maar waren zij soms slordig in balbezit. Daardoor bleef het aantal kansen schaars. Jaimy Ravensbergen trof na een vlotte combinatie tussen Bo Vonk en Liz Rijsbergen het zijnet. Rijsbergen en Manon van Raay volleerden de bal respectievelijk over en nipt naast. Rijsbergen werd vrij voor het doel net geblokt en zag de herkansing van Nikki IJzerman uit de hoek gehaald worden. IJzerman stuitte na een steekpass van Rijsbergen nogmaals op de doelvrouw en een uithaal van Ravensbergen werd op slag van rust net onder de lat gepareerd.

Na de pauze lieten beide trainers hun complete reservebank in actie komen. De van vers bloed voorziene Haagse formatie was onmiddellijk bij de les. Van Raay fungeerde zeven minuten na rust als aangeefster en de mee opgerukte Daniëlle Noordermeer liet de goalie kansloos met een vinnige schuiver in de hoek: 1-0.  Vier minuten later was het opnieuw prijs. Haags jagen leverde balbezit op de Zwolse helft op. Dante Wammes (foto) beproefde van buiten het strafschopgebied haar geluk en zag het leer tussen de benen van de doelvrouw door in het net belanden: 2-0. Bij die stand bleef het uiteindelijk. Terwijl de Haagse elf de kleedkamer opzocht, werd verderop in Den Haag het laatste vuurwerk afgestoken.

De opstelling van ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd (46. Grimmius); Vonk (46. Pijnacker Hordijk), Stoop, Douma (46. Noordermeer), Nelemans (60. Van den Ende); Van der Wal (46. Raaijmakers), Ravensbergen, Van Raay (60. Vande Velde); Rijsbergen (46. Wammes), Loonen (67. Balfoort), IJzerman (60. Dankelman).

Bron: ADO vrouwen
Foto: Archief (Marc Klaui)

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten