ADO Den Haag vrouwen sturen vrouwen PEC puntloos terug naar Zwolle

Na de eclatante winst in en tegen Heerenveen van 25 maart jl. (0 – 4)  ontvingen de vrouwen van ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion de vrouwen van PEC Zwolle. De Haagse vrouwen die  het de komende weken zonder trainer Sjaak Polak moeten doen die om medische redenen het stokje voorlopig heeft overgeven aan Alex Scholte versloegen na een 0 – 0 ruststand de Zwolse vrouwen met 2 – 0 en bezorgde daarmee trainer Polak een passend cadeautje.

1e Helft

Al na vier minuten had de thuisploeg op voorsprong moeten staan maar Wiëlle Douma weigerde de bal op een meter voor de goal in het doel te koppen. Vervolgens was het aan de andere kant spits Evi Maatman die haar schot gestopt zag worden door Barbara Lorsheyd in het Haagse doel. In het resterende deel van deze eerste helft kreeg de thuisploeg nog wel wat mogelijkheden onder meer via Nikki IJzerman op een assist van Jannette van Belen en Liz Rijsbergen maar beiden schoten net naast. Vlak voor de rust kwam de thuisploeg goed weg toen Maatman de te korte terugspeelbal van Douma oppikte maar daarvan niet kon profiteren waardoor de ploegen met een dubbelblanke stand de kleedkamers op konden zoeken.

Met Jolina Amani voor IJzerman namen de Haagse vrouwen gelijk het initiatief wat binnen tien minuten resulteerde in de 1 – 0 van Liz Rijsbergen (werd uitgeroepen tot Power vrouw van de wedstrijd) die uitstekend werd gelanceerd door Van Belen en vervolgens de bal strak achter de Zwolse doelvrouw schoot. De bezoekers probeerden hierna de bakens te verzetten maar de Haagse defensie werd niet of nauwelijks onder druk gezet. Een kwartier voor tijd gooide Jaimy Ravensbergen de wedstrijd definitief in het slot door de 2 – 0 aan te tekenen op een assist van invaller Amani, met een stiftje over keepster Moon Pondes. In de slotminuut van de reguliere speeltijd voorkwam Lorsheyd met een prima redding nog dat de blessuretijd spannend zou kunnen worden. Door deze winst verstevigd de thuisploeg haar koppositie in de 3e periode die moet leiden tot deelname aan de Eredivisie Cup.