ADO Den Haag vrouwen oppermachtig tegen competitiegenoot Excelsior Rotterdam

De vrouwen van ADO Den Haag hebben vrijdagavond op het Sportpark Pr.Irene in Rijswijk in een oefenwedstrijd geen enkele moeite gehad met competitiegenoot Excelsior Rotterdam. Na een 3 – 0 ruststand eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een duidelijke 4 – 0 overwinning.

Afwezigen

Trainer Sjaak Polak, die daar overigens geen woorden aan vuil wil maken, kon door diverse oorzaken geen beroep doen op Barbara Lorsheyd, Liz Rijsbergen, Chloe Vande Velde, Louise Van Oosten, Kirsten van de. Westeringh, Jannette Van Beelen, Anne Sellies, Maartje Looijen en Ilham Abali.

1e Helft

Vanaf de eerste minuut was het de thuisploeg die de lakens uitdeelde. Met name Dante Wammes, vorig seizoen nog uitkomend voor de Rotterdammers, had er duidelijk zin in en onderscheidde zich met een paar goede acties. De eerste kans ontstond na ruim tien minuten maar de precisie in de afwerking ontbrak op dat moment. Een minuut later nam Pleun Raaijmakers een vrije trap die in de zestien van de bezoekers belandde waarna WiĆ«lle Douma haar inzet tegen de buitenkant paal zag belanden. Na een kwartier spelen viel dan toch de openingstreffer van Wammes en zes minuten later werd Wammes goed weggestuurd door Jaimy Ravensbergen waarna de 2 – 0 op het scorebord te lezen viel. Hierna vielen er weinig kansen meer te noteren. In de extra tijd was het Manon van Raay die met een schitterend schot van net buiten de zestien de Rotterdamse goalie kansoos liet en haar schot hoog in het doel zag verdwijnen (3 – 0).

Na de thee werd het spel rommelig waardoor er weinig meer echt goede aanvallen te zien waren.  Mede ingegeven door de vele wissels. Zo’n twintig minuten voor tijd was invaller Nikki IJzerman dicht bij de 4 – 0 maar haar inzet werd knap gekeerd door de doelvrouw van de bezoekers. Een paar minuten later kon Jaimy Ravenbergen staande op de doellijn de bal net niet goed raken waardoor ook die kans verloren ging. Uiteindelijk kwam de 4 – 0 toch op het scorebord.  Na onderuit halen van invalster Susanna wees de scheidsrechter naar de stip en bepaalde Ravenbergen vanaf elf meter de eindstand op 4 – 0. Ook Wendy Balfort en Danielle Noordermeer kregen hierna nog mogelijkheden maar deels pech en goed keeperswerk van de Rotterdamse goalie voorkwam een hogere score.

Karakteristieken

ADO Den Haag  – Excelsior Rotterdam:  4 – 0  (3 – 0)

Scoreverloop: 15e min. 1 – 0 Wammes, 21e min. 2 – 0 Wammes, 45e + 1 min. 3 – 0 Van Raay, 79e min. 4 – 0 (pen)

Scheidsrechter:   Rogelio van Driel