augustus 18, 2022

ADO Den Haag vrouwen niet opgewassen tegen SGS Essen

De vrouwen van ADO Den Haag zijn vrijdagavond in een oefenduel op het complex van SVV Scheveningen tegen Bundesligaclub SGS Essen met 0 – 5 onderuit gegaan. Met trainer Sjaak Polak weer op de bank toonde de Duitse vrouwen zich vooral veel effectiever voor het doel.

Polak zag zijn team naar goed Haags gebruik gretig van start gaan. Nikki IJzerman zette Anne Sellies (foto) vrijwel direct vrij voor het doel. De Duitse sluitpost kon net redden. Daarna schiep Sellies een mogelijkheid voor Jaimy Ravensbergen. De defensie was haar te snel af. Halverwege de eerste helft straften de gasten balverlies net buiten het strafschopgebied onmiddellijk wel af: 0-1. ADO Den Haag leek daarna de weg kwijt en de bezoekers maakten daarvan gebruik om verder weg te lopen naar een 0-3 ruststand.

Na verschillende wissels deden de Haagse vrouwen na de thee hun best om terug in de wedstrijd te komen. Dat leverde wel kansen op, maar geen tastbaar resultaat. Een hoogtepuntje vormde een door Louise van Oosten met de hak verlengde vrije trap van Nikki IJzerman, gevolgd door een flitsende volley van Jolina Amani. Helaas ging de bal over. Essen bleef via counters voor gevaar zorgen en bepaalde de eindstand in de slotfase op 0-5.

Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Ashton Tokromo

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten