ADO Den Haag vrouwen laten het afweten tegen landskampioen FC Twente

De vrouwen van ADO Den Haag hebben het donderdagmiddag op Hemelvaartsdag in de tweede helft in de eerste wedstrijd om de Eredivisie Cup compleet laten afweten tegen landskampioen FC Twente. Na een 1 – 1 ruststand stond er na negentig minuten een 1 – 6 eindstand op het scorebord.

Eredivisie Cup

De Haagse vrouwen legden in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie beslag op de 3e periodetitel door de vrouwen van Alkmaar met 5 – 1 te verslaan waardoor ze zich samen met FC Twente, Ajax en PSV wisten te plaatsen voor de halve finales van de Eredivisie Cup.

1e Helft

De start van de thuisploeg was nog veelbelovend want het eerste kansje was voor Jaimy Ravensbergen. Na twintig minuten kwamen de Haagse vrouwen zelfs op een 1 – 0 voorsprong door Wiëlle Douma die de uitstekende vrije trap van Romy Speelman achter doelvrouw Lois Niënhuis tikte. Na een klein half uur was de ploeg van trainer Sjaak Polak dicht bij de 2 – 0 maar de voorzet van Liz Rijsbergen belandde iets achter spits Jannette van Belen waardoor zij de bal niet de juiste richting kon geven en de bal een simpele prooi was voor de Enschedese doelvrouw. De bezoekers bouwden hierna een veldoverwicht op wat zo’n tien minuten voor rust resulteerde in de gelijkmaker van Fenna Kalma. Met de 1 – 1 zochten de ploegen de kleedkamers op.

Na de rust leek het wel of de ADO vrouwen verlof hadden opgenomen want de bezoekers mochten naar hartenlust combineren en sloegen met name in de omschakeling genadeloos toe. Door treffers van aanvoerder Renate Jansen (oud-ADO) tweemaal, invaller Anna-Lena Stolze (2x) en een treffer van Fenna Kalma eindigde het duel uiteindelijk in een 6 – 1 overwinning voor de ploeg uit Enschede. De thuisploeg dat een aangeslagen indruk maakte kon daar nagenoeg niets meer tegenoverstellen en het was aan Barbara Lorsheyd in het Haagse doel te danken dat de score niet verder opliep. Al met al een anticlimax na een goed seizoen waarin de ADO vrouwen een keurige vierde plaats in de eindstand wisten te bereiken en zich wisten te plaatsen voor deze Eredivisie Cup. Komende zondag is in Enschede de return.

Karakteristieken

ADO Den Haag – FC Twente:   1 – 6   (1 – 1)

Scoreverloop: 21e min. 1 – 0 Douma, 34e min. 1 – 1 Kalma, 51e min. 1 – 2 Stolze, 63e min. 1 – 3 Kalma, 69e min. 1 – 4 Jansen, 71e min. 1 – 5 Jansen, 76e min. 1 – 6 Stolze

Gele kaarten: Van Belen (ADO Den Haag), van der Wal, van Es, Casparij(FC Twente)

Scheidsrechter:  Harold van de Ketterij

Toeschouwers: 300

Opstelling ADO Den Haag : Lorsheyd, Hendriks, Verspaget, Vonk (70.van Raay), Nelemans, Ravensbergen, van Belen (70/Viehoff), Douma, Rijsbergen, IJzerman, Speelman

Opstelling FC Twente: Nijenhuis, van Es (58/Ypema), Olislagers (77/de Keijzer), Peddemors 63/Kaptein), Giesen (46/Stolze), Kalma, Jansen, Everaerts, D’Hondt, van Schoonhoven, van der Wal (58/Casparij)

Redactie : Rob Blankenstein

Foto’s : ADO fans. nl