ADO Den Haag vrouwen komen ondanks sterke 2e helft tekort tegen FC Twente

Na de knappe 0 – 5 winst afgelopen zondag tegen de vrouwen van Feyenoord ontvingen de Haagse vrouwen vrijdagavond in het Cars Jeans Stadion koploper FC Twente. Een stadion dat door diverse acties met ruim 3.000 toeschouwers goed bezet was. Met name op Midden-Noord waar het publiek gezellig in de zon zat viel veel enthousiasme te bespeuren. Niet alleen voor de koploper stond er het nodige op het spel maar ook voor de thuisclub was het belang duidelijk aanwezig in de vorm van de 3e periodetitel. Ondanks de 1 – 3 nederlaag blijven de ADO vrouwen kansrijk in deze periode.

1e Helft

In tegenstelling tot de wedstrijd in Rotterdam was de ploeg van trainer Sjaak Polak onherkenbaar. Het uitvallen al na een paar minuten van Kirsten van de Westeringh was daar zeker debet aan. Manon van Raay had de moeilijke opdracht om haar te vervangen. De koploper dicteerde vanaf het begin de wedstrijd en kreeg na tien minuten de kans om de openingstreffer aan te tekenen maar die kans was niet besteed aan Anna-Lena Stolze. Nauwelijks dertig seconden later viel dan toch de 0 – 1 door Kayleigh van Dooren uit een assist van Renate Jansen (oud-ADO). Een paar minuten later kwam de thuisploeg bijna op gelijke hoogte door verdediger Caitlin Dijkstra van de bezoekers die de bal via haar hoofd ternauwernood over haar eigen doel zag verdwijnen. De bezoekers bleven duidelijk de bovenliggende partij en dat vertaalde zich rond de twintigste minuut in de 0 – 2 door Jansen die raak kopte uit een corner van Marisa Olislagers. Ondanks dat de formatie uit Enschede nog wel een paar kansen en  mogelijkheden kreeg brak de rust aan met die stand van 0 – 2.

In de rust heeft Sjaak Polak z’n meiden duidelijk laten weten dat er veel meer van ze werd gevraagd en dat was dan ook zeker te merken. Met veel meer inzet en felheid werden de bezoekers nu gelijk onder druk gezet wat al na vijf minuten resulteerde in de aansluitingstreffer van Romy Speelman uit een corner van Liz Rijsbergen. Doordat de thuisploeg steeds meer risico ging nemen kreeg de koploper in de counter een paar grote kansen maar ondermeer een schot van Fenna Kalma die in eerste instantie knap werd gestopt door Barbara Lorsheyd was aan invaller Elena Dhont niet besteed was ze zag geen kans om in de rebound de bal alsnog tegen de touwen te schieten waardoor de thuisploeg nog in de wedstrijd bleef. De kans op de gelijkmaker kwam er voor Jaimy Ravensbergen die in een 1 op 1 situatie met doelvrouwe Daphne van Domselaar de bal niet in het doel wist te schieten. Uit de volgende Twentse counter viel dan toch de 1 – 3 door een kopbal van Olislagers uit een afgemeten voorzet van Jansen. In de vijf minuten blessuretijd mochten de bezoekers nog een terechte strafschop nemen nadat invaller Bo Vonk Kalma in de zestien onderuit had getikt. Dhont ging achter de bal staan maar Lorsheyd tikte de bal knap uit de benedenhoek waardoor de eindstand 1 – 3 bleef.

Karakteristieken

ADO Den Haag – FC Twente:   1 – 3  (0 – 2)

Scoreverloop: 10e min. 0 – 1 v.Doorn, 19e min. 0 – 2 Jansen, 50e min. 1 – 2 Speelman, 87e min. 1 – 3 Olislagers

Scheidsrechter:Jean Pierre Loontjens