ADO Den Haag Vrouwen keert met zilver terug van STEKA Cup

ADO Den Haag Vrouwen knokte zich zaterdag in Duitsland knap naar de finale van het toernooi  om de STEKA Cup. Alleen een verloren penaltyserie stond een vroege triomf in de weg.

Tegen het in de Tweede Bundesliga uitkomende tweede team van Eintracht Frankfurt zegevierde het team van trainer Sjaak Polak met 2-0. Nikki IJzerman zette de Launische Diva’s op achterstand met een uithaal richting verste hoek. Nieuwkomer Lobke Loonen vond het net uit een corner van een andere aanwinst, Chloé Vande Velde.

Ook in de tweede poulewedstrijd pakte ADO Den Haag Vrouwen de volle winst. Tegen een tweede Tweede Bundesligist, SG 99 Andernach, wierp nieuweling Dante Wammes zich op als matchwinner. Zij scoorde uit een voorzet van IJzerman. Net als Barbara Lorsheyd in het openingsduel hield doelvrouw Isa Grimmius haar doel tegen de Bäckermädchen schoon.

In de laatste poulewedstrijd pakte 1.FC Köln op zijn Duits in de allerlaatste minuut de winst: 2-1. Dat leverde de Geissböcke – uitkomend in de Eerste Bundesliga – ook de eerste plek in de poule op. Jaimy Ravensbergen, de Haagse topschutter vorig seizoen, doelpuntte voor de ploeg van Polak.

In de kruisfinales nam ADO Den Haag Vrouwen het op tegen de andere Nederlandse deelnemer aan het toernooi, Feyenoord. Hoewel de Rotterdammers een wedstrijd minder in de benen hadden dan hun tegenstanders, wisten de Haagse heldinnen de eindstrijd te bereiken. Belofte Gina Viehoff bracht de luid bejubelde winnende goal op haar naam: 1-0.

In de finale was 1.FC Kóln opnieuw de opponent. Wederom deden de Haagse vrouwen niet voor hun tegenstanders onder. Dit keer stond er aan het eind een brilstand op het scorebord. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Daarin waren de Duitsers de gelukkigsten.

Bron: ADO Den Haag vrouwen

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten