ADO Den Haag vrouwen boekt grote overwinning op Alkmaarse vrouwen

De ADO Den Haag vrouwen hebben vrijdagavond in het Bingoal Stadion na drie wedstrijden zonder winst eindelijk weer eens de drie punten gepakt. Na een 2 – 0 voorsprong bij rust gaf het scorebord na negentig minuten een 5 – 0 eindstand aan. In de heenwedstrijd toonden de vrouwen van trainer Sjaak Polak zich met een 3 – 0 winst ook al de sterkere.

1e Helft

Vanaf het begin namen de Haagse vrouwen gelijk het heft in handen. Het was in de eerste tien minuten vooral Jaimy Ravensbergen die zich onderscheidde met twee schoten die door Puck Louwes in het Alkmaarse doel gestopt werden. Na krap een kwartier was de eerste grote kans voor Niki IJzerman die knap aan werd gespeeld door Chloé van de Velde en daardoor 1 op 1 kwam te staan met de Alkmaarse goalie maar de inzet werd door Louwes ten koste van een hoekschop knap gekeerd. Na ruim twintig minuten kwam de thuisploeg dan toch op een 1 – 0 voorsprong door Liz Rijsbergen direct uit een corner waar Ravensbergen de bal leek te toucheren. Tien minuten later was het wel Ravensbergen die de 2 – 0 aantekende na een uitstekende dieptepass van Vanessa Susanna. In de resterende tijd tot het rustsignaal verzuimde Rijsbergen staande op de doellijn na uitstekend voorbereidend werk van Ravensbergen de bal in de touwen te jagen.

Aan het spelbeeld veranderde weinig, af en toe kwamen de Alkmaarse vrouwen er wel uit maar eenmaal op de helft van de Haagse vrouwen ontbrak het vernuft en  precisie om de Haagse defensie te verontrusten.  Als er dan een keertje echt doelgevaar ontstond greep Barbara Lorsheyd in het doel van de thuisploeg adequaat en resoluut in. Na pogingen van Rijsbergen en Niki IJzerman kreeg Susanna rond de zestigste minuut de kans om de 3 – 0 aan te laten tekenen maar haar lobje oog in oog met de doelvrouwe van de bezoekers verdween over de lat.  Bij het aanbreken van het Haags kwartiertje ging de doelpuntenmachine van de thuisploeg toch weer draaien. Eerst was het Ravensbergen die scoorde (3 – 0) en in de laatste vijf minuten waren het achtereenvolgens Rijsbergen (4 – 0) en de ingevallen Gina Viehoff (5 – 0) die ook nog het net wisten te vinden. Voor Viehoff betekende dat haar eerste Eredivisie treffer.
Karakteristieken

ADO Den Haag – VV Alkmaar :  5 – 0 (2 – 0)

Scoreverloop : 21e min. 1 – 0 Rijsbergen, 32e min. 2 – 0 Ravensbergen , 73e min. 3 – 0 Ravensbergen , 86e min. 4 – 0 Rijsbergen, 90e min. 5 – 0 Viehoff

Gele kaart : Colin (VV Alkmaar)

Scheidsrechter : Lizzy van der Helm

Toeschouwers : 763

Opstelling ADO Den Haag : Lorsheyd, Vonk, Noordermeer (90+1 Pijnacker Hordijk), Nelemans (90+1 v.d.Ende), v.dVelde, Douma, Ravensbergen, v.Raay (88/Raaymakers), Rijsbergen, Susanna (83/Viehoff), IJzerman

Opstelling VV Alkmaar: Louwes, Caprino, Blom(76/Woons), Mol, Remijnse (83/Stoop), de Vette, v,d.Most, Banarsie (76/Zijp),Roosjen, Colin, Spaan

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo