ADO Den Haag vouwen pakt tweede overwinning op rij tegen SC Heerenveen

Na de winst vorige week tegen de vrouwen van PEC Zwolle was het zaak voor het team van trainer Sjaak Polak om gelijk door te pakken en om in de stand van de Azerion Eredivisie de vijfde plaats te consolideren.

1e Helft
Met de weer schorsingsvrije Jaimy Ravensbergen in de ploeg begonnen de Haagse vrouwen goed aan de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut bepaalde de ploeg van trainer Sjaak Polak het spelbeeld en zette de Friezinnen vast op eigen helft Het eerste wapenfeit kwam van Liz Rijsbergen maar haar vrije trap en voorzet bereikte geen teamgenote. Vervolgens was het in de 7e minuut Nikki IJzerman die met een poeier doelvrouw Jasmijn Resink op de proef stelde maar zij bokste de bal uit de bovenhoek. Pogingen van Kayra Nelemans, Lobke Loonen en Rijsbergen leverden geen resultaat op. Na twintig minuten kwam de thuisploeg toch op voorsprong door een treffer van Danielle Noordermeer die raak schoot uit een vrije trap nadat Ravensbergen net buiten de zestien was neergelegd. Gelijk hierna moest Wiëlle Douma vanwege maagproblemen het veld verlaten voor Manon van Raay. Negen minuten later drukte Van Raay gelijk haar stempel op de wedstrijd door na één twee met Rijsbergen de 2 – 0 aan te tekenen met een schot in de verste hoek net naast de doelpaal. De thuisploeg was niet van plan om deze voorsprong weg te geven wat gesymboliseerd werd door verdediger Nicole Stoop die met een tijdige tackle het eerste Friese gevaar onschadelijk maakte. Met deze 2 – 0 zochten de ploegen de kleedkamers op.

Gelijk na de hervatting verhoogde de thuisploeg de score. Opnieuw was de ingevallen Van Raay trefzeker en de maker van de 3 – 0. Na een afgeslagen corner van IJzerman vond Rijsbergen Lobke Loonen voor het doel. Haar inzet werd nog gekeerd, maar Van Raay toonde zich alert door de bal alsnog tegen het net te jagen.  Daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel beslist. De ploeg van Polak bleef zoeken naar nog meer treffers . Kayra Nelemans was dicht bij de 4 – 0 maar na een vloeiende combinatie stuitte ze mop de Friese doelvrouw. Bij een nieuwe corner was Van Raay (uitgeroepen tot Girl Power Radio Power vrouw van de wedstrijd) dicht bij een hattrick maar haar kopbal verdween via een Fries been net naast het doel van de bezoekers. Doelpogingen van IJzerman en Rijsbergen werden gepakt door doelvrouw Resink ook Nelemans kon de doelvrouw niet verrassen. In verdedigend opzicht gaf de Haagse defensie onder aanvoering van aanvoerder Barbara Lorsheyd geen krimp en behoudens een verdwaalde hoekschop kwamen de Friezinnen niet in de buurt van het Haagse doel.

Volgende wedstrijd

Volgde week vrijdag 2 december gaan de ADO vrouwen, die in de stand nog steeds de vijfde plaats innemen, op bezoek bij VV Alkmaar dat één na laatste staat.

Karakteristieken

ADO Den Haag – SC Heerenveen :   3 – 0      (2 – 0)

Scoreverloop : 20e min. 1 – 0 Noordermeer, 29e min. 2 – 0 v.Raay, 47e min. 3 – 0 v.Raay

Gele kaarten : v. Raay (ADO Den Haag), Bormans (SC Heerenveen)

Scheidsrechter : Giovanni Jaggan

Toeschouwers : 287
Opstelling ADO Den Haag : Lorsheyd, Noordermeer, Stoop, Nelemans, Ravensbergen, Douma (27/v.Raay), Rijsbergen (79/Susanna), Loonen (76/Balfoort), IJzerman, Van Oosten, v.d.Wal (76/Pijnacker Hordijk)

Opstelling SC Heerenveen : Resink, Nijstad (90+1 de Goede), Bormans (73/Meijer), Ruiter, Ennema, Vilsteren, Makken (59/Hoendermis), v.Beijeren (59/de Haas), Buikema, Teijema, Theocharis (59/Werther)

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo