ADO Den Haag sluit trainingskamp af met 4 – 0 winst op Excelsior Maassluis

ADO Den Haag heeft zaterdagmiddag haar trainingskamp dat maandag begon in Noordwijk op de velden van vv Noordwijk en waar dinsdagmiddag een oefenwedstrijd tegen competitiegenoot Jong PSV in 2 – 1 winst werd omgezet en dat woensdag werd voortgezet op de Campus van de KNVB in Zeist zaterdagmiddag afgesloten met een besloten oefenwedstrijd tegen het in de 2e divisie uitkomende Excelsior Maassluis. Na een 0 – 0 ruststand werd het duel afgesloten met een 4 – 0 overwinning.

Nieuwe spelers

Waar Jordy Wehrmann (gehuurd van FC Luzern met optie tot koop) afgelopen dinsdag aansloot bij de selectie en zijn debuut in de tweede helft maakte tegen Jong PSV sloot Joël Zwarts (gehuurd van SSV Jahn Regensburg met optie tot koop) vrijdag aan bij de groep in Zeist. Tegen de amateurs van Maassluis kwam hij nog niet in actie.   

Wedstrijd

ADO begon dit oefenduel met een jong basiselftal. In het doel stond de weer van zijn schouderblessure herstelde Luuk Koopmans. Koopmans en aanvoerder Daryl Werker waren de meest ervaren krachten . Het jeugdige elftal had het moeilijk met de stugge tegenstand van de ploeg uit Maassluis die ook komend seizoen weer uitkomt in de Jacks League. Een schot van Silvinho Esajas miste net het doel en Jordy Wehrmann verzuimde een paar grote kansen om te zetten in een doelpunt.

2e Helft

Er was een uurtje gespeeld toen de ‘basis’ spelers in het veld kwamen. Vlak hiervoor kreeg verdediger Daryl Werker van vlakbij nog een grote kans maar ook hij zag geen kans om de openingstreffer achter de doelman van de tegenpartij te plaatsen. Max de Waal had bepaald pech toen hij zijn schot op de lat zag eindigen.Vlak hierna was het Dhoraso Klas die de 1 – 0 aantekende. Tien minuten later was het Guillem Rodriguez die aan de basis stond van de 2 – 0 via Max de Waal die in de rebound trefzeker was.  In de laatste tien minuten van de wedstrijd waren het Thoams Verheydt (3 – 0) en Boy Kemper die scoorden. De aanvoerde schoot beheerst raak in de verre hoek, maar raakte bij deze actie ongelukkig geblesseerd en liep hinkend het veld uit.

Vierde oefenwedstrijd

Komende vrijdag (22 juli) staat de vierde oefenwedstrijd op het programma tegen het Belgische SK Beveren. De wedstrijd die om 19.00 begint wordt gespeeld op Sportpark De Lok, het complex van TEC in Tiel.   

Karakteristieken

ADO Den Haag – Excelsior Maassluis: 4 – 0  (0 – 0)

Scoreverloop: 66e min. 1 – 0 Klas, 76e min. 2 – 0 de Waal, 83e min 3 – 0 Verheydt, 85e min. 4 – 0 Kemper

Toeschouwers:    0

Opstelling ADO Den Haag : Koopmans (60/Nikiema),Mulder (60/Rodrigyez), Werker (60/Siereveld), Van Breemen (60/Carlson),Owusu (60/Kemper),Dicke (60/Klas), Wehrmann (60/Breinburg), Esajas (60/de Waal), Broekhuizen (39/Van Mil/60/Ćatić), Komjlenovic (60/Verheydt), Struick (60/Severina)

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOfans.nl

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten