ADO Den Haag sluit laatste thuiswedstrijd af met gelijkspel tegen FC Dordrecht

ADO Den Haag is er vrijdagavond in het Bingoal Stadion in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen de nummer 19 van de Keuken Kampioen Divisie niet in geslaagd de volle buit te pakken. Na een 1 – 1 ruststand eindigde het duel in 2 – 2.

Jong Ajax

Afgelopen maandag konden de play-offs definitief definitief uit het hoofd worden gezet na de 4 – 2 nederlaag in Amsterdam tegen Jong Ajax.

Keeperwissel

Trainer Dick Advocaat had donderdag al aangekondigd dat ’talenten’ de kans zouden krijgen tegen de Schapenknoppen. Uiteindelijk bleef het beperkt tot de doelman want Kilian Nikiema verving de zieke Sonny Stevens en maakte daarmee zijn debuut in het Haagse doel.

Ziekenboeg

De thuisclub had te kampen met een flinke ziekenboeg en blessures. Voor het laatste thuisduel van dit seizoen waren naast de geschorste Rodriguez ook Absalem, Sleegers en Severina niet van de partij.

1e Helft

In het nieuwe thuisshirt van het seizoen 2023/2024 dat werd gepresenteerd, gebaseerd op het shirt van eind jaren ’80 met destijds als shirtsponsor Hotelplan, begonnen de Hagenaars aan de wedstrijd. De ploeg van Advocaat zocht gelijk de aanval wat niet gelijk resulteerde in grote kansen. Na een klein kwartier was het Malik Sellouki die een poging waagde maar zijn inzet leverde geen gevaar op voor Liam Bossin in het Dordtse doel. Een paar minuten later kreeg de thuisploeg een corner die door Ricardo Kishna goed voor het doel werd gebracht maar de kopbal van aanvoerder Boy Kemper verdween in de handen van Bossin. Vervolgens was het wel raak door Sellouki die na een slim passje van Thomas Verheydt de 1 – 0 op het scorebord zette. Lang konden de Hagenaars niet van deze voorsprong genieten want vier minuten later kwamen de bezoekers weer langszij door Tidjany Touré (1 – 1) wat ook de russtand betekende.

2e Helft

Het eerste wapenfeit was voor de thuisploeg. Kemper liet een pegel los waar menigeen de bal in de bovenhoek zag vliegen maar de bal miste het doel op een paar meter. Niet veel later was Benjamin Reemst, vorig seizoen nog actief bij ADO, bijna verantwoordelijk voor de 1 – 2 maar zijn inzet strandde op de paal. In deze fase werd de Hofstadpoleg kort naar achteren  gedrongen maar het offensief van de Dordtenaren was van korte duur. In de 72e minuut kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Sellouki werd in de zestien onderuit gehaald en scheidsrechter Richard Martens wees gedecideerd naar de stip. Verheydt ging achter de bal staan en schoot onberispelijk raak (2 – 1). Ook nu slaagde de Haagse defensie er niet in om lang stand te houden want drie minuten later lag de bal alweer achter Nikiema in het doel (2 – 2).

Advocaat

Bij het begin van het Haags kwartiertje werd nog even stilgestaan bij de laatste thuiswedstrijd onder de leiding van Advocaat. Met een groot spandoek en het scanderen van zijn naam door de Haagse aanhang kreeg de ervaren oefenmeester een mooi eerbetoon.

Slotfase

In de slotfase had de thuisploeg nog genoeg kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten maar zowel Joël Zwarts als de ingevallen Mario Bilate kregen de opgelegde kansen niet in het Dordtse doel mede door uitstekend ingrijpen van doelman Bossin. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen eindigde daardoor in een 2 – 2 gelijkspel.

Karel Jansen trofee

Na afloop van de wedstrijd werden de Karel Jansen Trofeeën uitgereikt aan de beste speler, het grootste talent en de topscorer van het seizoen. Verheydt werd topscorer met 14 doelpunten. Finn van Breemen werd verkozen tot het grootste talent en TItouan Thomas werd verkozen tot man of the match.

Karakteristieken

ADO Den Haag – FC Dordrecht :    2 – 2    (1 – 1)

Scoreverloop : 28e min. 1 – 0 Sellouki, 32e min. 1 – 1 Touré, 72e min. 2 – 1 Verheydt (p), 75e min. 2 – 2 Cetin

Gele kaarten :  Hall (ADO Den Haag), v.d. Avert, Receveur (FC Dordrecht)

Scheidsrechter : Richard Martens

Toeschouwers : 6.486

Opstelling ADO Den Haag : Nikiema, Kemper, v.Breemen, Asante (72/Werker), Hall (82/Wehrmann), Kishna, Thomas, Sellouki(76/Komljenovic), Zwarts, Verheydt, Ćatić (76/Bilate)

Opstelling FC Dordrecht : Bossin, El Azzouzi, Reemst (82/Schippers), Longo, v.d.Avert (61/Brito), Aberkane, Noc (45+3/Receveur), Suray, Toure, Smolarczyk, Cetin

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOFans.nl