ADO Den Haag plaatst zich ten koste van Kozakken Boys voor 3e ronde KNVB Beker

ADO Den Haag heeft zich dinsdagavond in Werkendam tegen de amateurs van Kozakken Boys, dat in de Jack’s League de tiende plaats inneemt, geplaatst voor de derde ronde van de TOTO KNVB Beker. Op sportpark De Zwaaier stonden de Hagenaars bij rust al met 0 – 1 voor en uiteindelijks gaf het scorebord een 1 – 3 eindstand aan. De Haagse doelpunten werden gescoord door Xander Severina (2x) en Joël Zwarts.

1e Helft

Met vijf andere spelers in de basis ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Dordrecht ( Broekhuizen, Werker, Absalem, Esajas en Zwarts in plaats van Asante, Kemper, de Waal, Sellouki en Ćatić) begon de ploeg van Advocaat aan de wedstrijd.

De thuisploeg begon sterk en kreeg al gelijk in het begin een kans via Lars Hutten maar doelman Luuk Koopmans redde bekwaam. De bezoekers in de persoon van Nick Broekhuizen verzuimde hierna om op voorsprong te komen maar de middenvelder schoot de bal op vijf meter van het doel  over. Hierna kabbelde de wedstrijd verder en na ruim een half uur was het Xander Severina die binnen de zestien met een knap schot in de bovenhoek doelman Bryan Janssen  van de thuisploeg kansloos liet. Twee minuten later kreeg Lars Hutten de kans om vanaf elf meter de gelijkmaker aan te tekenen maar hij ramde de bal hoog over het Haagse doel. Finn van Breemen was overigens de man die de strafschop na een overtreding op Lowie van Zundert veroorzaakte.

Met Thomas Verheydt in plaats van Broekhuizen ging ADO op zoek naar de tweede treffer op deze avond. Na vijfentwintig minuten was het opnieuw Severina die doel trof op aangeven van Amir Absalem. Vervolgens kreeg ook Mario Bilate een grote kans op de 0 – 3 maar doelman Janssen in het doel van de thuisploeg voorkwam dit.  Doordat de bezoekers het duel weigerde in het slot te gooien bleven de amateurs er toch nog in geloven en zeker nadat tien minuten voor tijd oud-prof en geboren Zoetermeerder Kaj Ramsteijn ongehinderd de 1 – 2 kon binnentikken. In de blessuretijd kwam de thuisploeg nog met tien man te staan na een onbesuisde actie van de net ingevallen Daniel da Silva Mendes die Joël Zwarts torpedeerde. Zwarts bepaalde in de slotseconden van de extra tijd de eindstand op 1 – 3.

Karakteristieken

Kozakken Boys – ADO Den Haag :  1 – 3  (0 – 1)

Scoreverloop : 31e min. 0 – 1 Severina, 70e min. 0 – 2 Severina, 80e min. 1 – 2 Ramsteijn, 90+8e min. 1      – 3 Zwarts

Bijzonderheden: 34e min. Hutten (Kozakken Boys) mist penalty

Gele kaart: v.Ingen (Kozakken Boys)

Rode kaart: Da Silva Mendes 90e min. (Kozakken Boys)

Scheidsrechter : Rob Dieperink

Toeschouwers :  ca. 2.100

Opstelling Kozakken Boys: Jansse, Creutzburg (82/Regouin), Ramsteijn, v.Ingen, Keukens (83/Da Silva Mendes), Stout, Hoogveld (76/Lommers),  Vermeulen (60/Mulder), Hoffman, v.Zundert, Hutten (60/Altintas)

Opstelling ADO Den Haag : Koopmans,Hall (74/Rodriguez), Werker, v.Breemen, Thomas, Broekhuizen (46/Verheydt), Absalem (77/Kemper), Esajas (77/Wehrmann), Severina (77/Ćatić), Bilate, Zwarts

Redactie : Rob Blankenstein