ADO Den Haag op pole position voor 3e periode na winst op koploper PEC Zwolle

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in het Bingoal Stadion koploper PEC Zwolle voor de tweede keer dit seizoen verslagen. Boekten de Hagenaars destijds in Zwolle een 2 – 1 overwinning nu gaf het scorebord na negentig minuten een 3 – 1 eindstand aan. Door deze winst is de Hofstadploeg nu koploper in de 3e periode. In de reguliere stand zijn de Hagenaars inmiddels opgeklommen naar de twaalfde plaats.

Vooraf

De ploeg van Dick Advocaat begon de wedstrijd in de wetenschap dat in de 3e periode waarin de Hagenaars achter PEC Zwolle de tweede plaats innamen (Zwolle heeft al een periode) een belangrijke slag geslagen zou kunnen worden. Met Silvinho Esajas in de basis ten koste van Gregor Breinburg en de weer schorsingsvrije Thomas Verheydt in plaats van Max de Waal ten opzichte van de wedstrijd tegen Jong PSV begon de wedstrijd onder lening van scheidsrechter Robin Gansner.

1e Helft

De thuisploeg ging uitstekend van start en na vier minuten was het Joey Sleegers die profiteerde van een onbedoelde kaats van verdediger Bram van Polen en vervolgens doelman Jasper Schendelaar kansloos liet. Twee minuten later greep Sonny Stevens in het Haagse doel goed in en voorkwam op dat moment de gelijkmaker. Na elf minuten liet Sleegers opnieuw van zich horen door de bal op een presenteerblaadje bij Xander Severina te bezorgen die daarop de 2 – 0 aantekende. De bezoekers reageerden vrijwel direct door Thomas van den Belt die heel alert reageerde op de vrije trap van team genoot Haris Medunjanin en de 2 – 1 binnenschoot achter Stevens in het Haagse doel. In het restant van deze helft kregen beide ploegen nog kansen om de tegenstander pijn te doen. Zo reageerde bij de Zwollenaren niemand op een lage voorzet van Van den Belt waarbij de bal voor het intikken was. Ook de thuisploeg was dicht bij een goal maar de kopbal in het vijfmeter gebied van  Verheydt werd uitstekend gepareerd door Schendelaar in het Zwolse doel.

Na de rust claimde ADO na twee minuten een handsbal van verdediger Van Polen maar leidsman Gansner wilde daar niet aan en bleek achteraf gelijk te hebben na het zien van de beelden. Een minuut later kreeg Davy van den Berg de kans op de 2 – 2 maar zijn inzet ging net naast. Ondanks het overwicht van de bezoekers in het verdere verloop van de wedstrijd met veel meer balbezit leverde dat niet veel kansen op. Vlak voor het begin van het Haags kwartiertje kwam de ploeg van Advocaat op een 3 – 1 voorsprong door Boy Kemper die de bal nog een extra zetje gaf  nadat Verheydt uit een corner van Ricardo Kishna de bal met een kopbal in de doelmond bracht. In de extra tijd was een inzet van invaller Amar Ćatić bijna doeltreffend maar Schendelaar kreeg de bal via de lat na gegoochel weer in zijn handen zodat in de stand geen verandering meer kwam.

Restant 3e periode

In deze periode zijn er nu nog drie wedstrijden te gaan, te beginnen met de uitwedstrijd volgende week zondag (26 februari) tegen FC Den Bosch. De Hagenaars zullen het zonder de steun van hun supporters moeten doen want de lokale driehoek heeft supporters van de bezoekende partij besloten te weren.

Karakteristieken

ADO Den Haag – PEC Zwolle  :   3 – 1 (2 – 1)

Scoreverloop : 4e min. 1 – 0 Sleegers, 11e min. 2 – 0 Severina, 12e min. 2 – 1 v.d.Belt, 75e min. 3 – 1 Kemper

Gele kaarten : Kishna, v.Breemen (ADO Den Haag) , Landu (PEC Zwolle)

Scheidsrechter : Robin Gansner

Toeschouwers : 6.821

Opstelling ADO Den Haag : Stevens, Kemper, V.Breemen, Asante, Hall, Esajas, Thomas, Kishna 75/Breinburg), Sleegers (75/Werker),Verheydt (83/de Waal), Severina (83/Ćatić)

Opstelling PEC Zwolle : Schendelaar, v.Polen, Görlich (66/Chirino),Medunjanin
 (66/Vellios), v.d,Belt, Huiberts (66/Landu), Thy, v.d.Berg, Kersten, Tara (46/Acheffay), Beelen

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOFans.nl