ADO Den Haag ondanks twee goals van Verheydt niet voorbij Jong PSV

ADO Den Haag heeft dinsdagavond in het Cars Jeans Stadion het restant uitgespeeld van de eerder op 11 maart jl. gestaakte wedstrijd tegen Jong PSV. De wedstrijd werd destijds noodgedwongen gestaakt vanwege een lichtstoring. De jonge Eindhovenaren begonnen aan het restant van de wedstrijd in de 27e minuut met een 0 – 1 voorsprong door een goal van Johan Bakayoko. Bakayoko was afgelopen vrijdag ook tweemaal trefzeker in de met 1 – 3 gewonnen stadsderby tegen FC Eindhoven.

In principe dezelfde opstellingen
    Beide ploegen moesten de wedstrijd in principe beginnen met dezelfde namen als die van 11 maart jl. behoudens blessures en spelers die vanwege ziekte geen acte de présence konden geven. De thuisploeg pleegde al gelijk een wissel door in het doel Alessandro Damen te vervangen door Hugo Wentges en de geblesseerde Benjamin Reemst te vervangen door Dhoraso Klas.

Lichtmast probleem

De wedstrijd begon zeven minuten later omdat één van de vier lichtmasten kuren vertoonde maar gelukkig na aanloopproblemen weer voluit brandde.

Hervatting van de wedstrijd

Na de scheidsrechtersbal op de plek waar Boy Kemper op 11 maart jl. de bal voor de goal slingerde ontstond er gelijk gevaar in de doelmond van de bezoekers maar Samy Bourard kreeg net niet zijn voet tegen de bal. In de eerste paar minuten waren zowel Thomas Verheydt als Amar Ćatić dicht bij de gelijkmaker maar deels pech en goed keeperswerk voorkwam dat. Vlak voor rust verstuurde Hervé Matthys een schitterende pass in de diepte op Ćatić maar diens voorzet was niet nauwkeurig genoeg waardoor Verheydt de bal niet goed kon verwerken. Na drie minuten blessuretijd zochten de ploegen weer de kleedkamers op met een 0 – 1 voorsprong voor de jonge Eindhovenaren.

Na een rust van tien minuten begon de thuisploeg weer gelijk met het vastzetten van de bezoekers.  Met goed aanvalsspel kwam de ploeg van de nieuwe hoofdtrainer van PSV van  volgend seizoen Ruud van Nisterlrooy nauwelijks nog onder de Haagse druk uit wat al na tien minuten resulteerde in de 1 – 1 van Verheydt nadat Ricardo Kishna na een heerlijke actie zijn schot in eerste instantie gestopt zag worden door Kjell Persman waarna Verheydt in de rebound hard inschoot.  Nauwelijks vijf minuten later stonden de jonge PSV’ers weer op voorsprong door Nigel Thomas die twee Haagse verdedigers het bos instuurde en in de korte hoek raak schoot. Na deze teleurstelling herpakte de ploeg van trainer Giovanni Franken (weer op de bank na griep te hebben gehad) zich weer en was het opnieuw Verheydt die de 2 – 2 tegen de touwen kopte na een uitstekende voorzet van Ćatić. Een minuut later ontsnapte de thuisploeg opnieuw aan een achterstand maar de gigantische kans was aan invaller August Priske Flyger niet besteed.

Ondanks dat de thuisploeg nog wel een aantal mogelijkheden kreeg via ondermeer Kishna (een pegel net naast !) kwam er geen verandering meer in de stand waarbij ook de spits van Jong PSV bedankt mocht worden want die weigerde een cadeautje van Dhoraso Klas uit te pakken waardoor Wentges alsnog redding kon brengen.

Karakteristieken

ADO Den Haag – Jong PSV:     2 – 2   (0 – 1)

Toeschouwers: 3.724

Scoreverloop: 23e min. 0 – 1 Bakayoko, 55e min. 1 – 1 Verheydt, 60e min. 1 – 2 Thomas, 66e min. 2 – 2 Verheydt

Gele kaarten:  Verheydt (ADO Den Haag)
    Scheidsrechter: Clayton

Opstelling ADO Den Haag: Damen (27/Wentges), Matthys (88/Seedorf), Kemper, Reemst(27/ Klas) , Verheydt, Bourard (76/Breinburg), Kishna, Amofa, Steijn, Ćatić (76/Severina), Asante

Opstelling Jong PSV: Müller(27/Peersman), Markelo, Seelt, Vos, Oppegărd (27/Comenencia) (59/Priske), Kjolo, Bakayoko, Tielemans, Colyn (74/Timan), Nassoh (58/Felipe), Saibari(27/Thomas) (89/Kreekels))

Redactie: Rob Blankenstein

Foto’s: Martin van Oostveen