ADO Den Haag met 3 – 1 te sterk voor Westlands Elftal

Op Sportpark De Hoge Bomen op het veld van 4e klasser VV Naaldwijk kwam ADO Den Haag woensdagavond in actie tegen het Westlands elftal. De wedstrijd die een half uur eerder begon (18.00 uur i.p.v. 18.30 uur i.v.m. de wedstrijd Nederland – Engeland. ADO Den Haag startte met Steven van der Sloot, die vorige week bij ADO Den Haag gepresenteerd werd, in de basis. Ook Devyn Payne en Ronny Boakye mochten het vanaf het eerste fluitsignaal laten zien.

Vroege achterstand

Al na twee minuten waren het de Westlanders die op voorsprong kwamen. Verdedigend zag het er bij de Haagse ploeg niet goed uit waardoor een droge knal van Stefen de Bruijn (Honselersdijk) in de verre hoek genoeg was om Hugo Wentges te verschalken. Van lange duur was de achterstand echter niet. Binnen acht minuten was het namelijk de debutant in het geel groen, Steven van der Sloot, die een mooie aanval bekroonde door knap de gelijkmaker binnen te schieten.

Kansen

In de loop van de eerste helft waren er vooral voor Schalk en v/d Sande grote kansen. Maar tot een voorsprong kwam het nog niet. Ook niet drie minuten voor rust toen Ideho na een knappe actie de bal op de paal schoot en de rebound door van Mieghem werd binnengeschoten maar werd afgekeurd wegens buitenspel. 

2e Helft

Na de rust een ander ADO Den Haag met een zevental wijzigingen. Does, Esajas, Sűrmeli, Struijck, Dijkhuizen, Houwaart en Maasland maakten hun opwachting. Later in de tweede helft zouden ook nog  v/d Riet, Karijowidjojo en Ozcan invallen. 

Nog geen twee minuten na de hervatting waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen.  Dijkhuizen mocht de 1-2 noteren. Nog geen vijf minuten later leek Houwaart de 1-3 op het scorebord te zetten maar ook deze treffer vond geen genade bij het abitrale trio. Het geluk was duidelijk niet aan Haagse zijde want ook na ruim vijfenzestig minuten op de klok werd een mooie aanval afgerond door Dijkhuizen maar ook nu ging de vlag omhoog voor buitenspel. In de 89ste minuut kwam de 1-3  alsnog op het scorebord door een goal van  Maasland.  

Karakteristieken 

Westlands XI – ADO Den Haag:

Scoreverloop :  2e min. 1 – 0 de Bruijn, 8e min. 1 – 1 v.d.Sloot, 47e min. 1 – 2 Dijkhuizen, 89e min. 1 – 3 Maasland

Scheidsrechter :  NB

Toeschouwers : ca. 1250

Opstelling ADO Den Haag ( 1e Helft): Wentges, v/d Sloot, Waem, Boakye, de Bruin,  van Mieghem,  Vlak,  v/d Sande, Ideho, Payne, Schalk

Opstelling ADO Den Haag (2e helft): Wentges, Payne, Does, Esajas, Waem, De Bruin, Sűrmeli, Struijck, Dijkhuizen, Houwaart en Maasland

Redactie : Rob Blankenstein   

 Foto’s : ADOFans.nl

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten