ADO Den Haag kan play-offs uit hoofd zetten na gelijkspel tegen Helmond Sport

ADO Den Haag kan na het 2 – 2 gelijkspel vrijdagavond in eigen huis tegen Helmond Sport de play-offs gevoeglijk uit het hoofd zetten. Bij rust keken de Hagenaars tegen een 0 – 1 achterstand aan.

Vooraf
Na de ‘gestolen’ overwinning vorige week bij De Graafschap en de resultaten van de concurrenten NAC en FC Eindhoven wisten de Hagenaars waar ze aan toe waren. De achterstand op de nummer acht in de reguliere stand bedroeg voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport  vijf punten. Zaak was om zelf de drie punten in huis te houden en hopen dat de concurrentie punten zou laten liggen.

1e Helft

Voor aanvang van het duel was er een prachtig spandoek voor trainer Dick Advocaat. De Haagse trainer kon in deze wedstrijd niet beschikken over de geschorste Boy Kemper. Tyrese Asante en Joey Sleegers begonnen op de bank. Malik Sellouki, Amir Absalem en Joël Zwarts begonnen aan de aftrap.

Voetballend de boventoon

Voor rust was er maar één ploeg die qua voetbal de boventoon voerde en dat waren de bezoekers. Ondanks dat waren de beste kansen echter voor de thuisploeg. Sellouki zag zijn inzet, na goed voorbereidend werk van Zwarts en Verheydt, net naast het doel van de Helmonders verdwijnen. De grootste kans voor de thuisploeg was na een klein half uur voor Zwarts maar zijn kopbal werd uitstekend gekeerd in de benedendoek door ex-ADO doelman Mike Havekotte. Sellouki stelde Zwarts nog eens in de gelegenheid middels een bal op maat maar de aanvaller kon hier geen goed vervolg aan geven. Een schot ,van de tegenvallende Xander Severina, van buiten de zestien in de bovenhoek werd  knap uit de bovenhoek getikt door de doelman van de bezoekers. De Brabanders die af en toe knap voetbal lieten zien, zonder echter tot grote kansen te komen,  kwamen zo’n tien minuten voor het rustsignaal op voorsprong . Jarno Lion mocht op rechts frank en vrij voorzetten waarna Arno van Keilegom op de rand van het strafschopgebied de 0 – 1 aantekende. ADO Den Haag probeerde voor rust nog wat terug te doen maar de kopbal van Verheydt, na een voorzet van Severina, verdween over het Helmondse doel.

Komljenovic

Bij het begin van de tweede helft had Advocaat ingegrepen waarbij Finn van Breemen en Ricardo Kishna in de kleedkamer achter waren gebleven in de kleedkamer en Asante en Sacha Komljenovic hun opwachting maakten. Het eerste balcontact met het hoofd van laatstgenoemde betekende uit een corner van Titouan Thomas gelijk de 1 – 1 en was het sein voor de thuisploeg om op zoek te gaan naar een voorsprong.

Comedy Capers

Helaas  was een communicatiefout tussen Denzel Hall en doelman Sonny Stevens de aanleiding voor een tweede voorsprong voor de gasten. Martijn Kaars profiteerde hier dankbaar van en kopte de 1 – 2 tegen de touwen.

Op zoek naar de 2 – 2

Met twee verse krachten ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Richting de slotfase was het Verheydt na een assist van de ingevallen Mario Bilate die de 2 – 2 aantekende. Met nog tien minuten te gaan zette de thuisploeg nog één keer aan op zoek naar de bevrijdende goal. Bilate was er nog het dichtst bij maar hij zag zijn inzet via de binnenkant van de paal in de handen van Havekotte verdwijnen waardoor de Hagenaars genoegen moesten nemen met een 2 – 2 eindstand.

Drie wedstrijden te gaan

Met een achterstand van zes punten op de huidige nummer acht (VVV Venlo) en nog drie wedstrijden te gaan is er een mirakel nodig om tot de play-offs door te dringen. De eerstvolgende wedstrijd voor de residentieploeg is maandag 8 mei uit tegen Jong Ajax.

Karakteristieken

ADO Den Haag – Helmond Sport : 2 – 2  (0 – 1)

Scoreverloop : 36e min. 0 – 1 v.Keilegom, 46e min. 1 – 1 Kkomljenovic, 62e min. 1 – 2 Kaars, 79e min. 2 – 2 Verheydt

Gele kaarten : Hall, Thomas, Ćatić, Komlkenovic (ADO Den Haag),  Culhaci (Helmond Sport)

Scheidsrechter : Erwin  Blank

Toeschouwers : 5.833

Opstelling ADO Den Haag : Stevens, Hall, v.Breemen (46/Asante), Absalem (65/Ćatić), Sellouki (65/Bilate), Kishna (46/Komljenovic), (Rodriguez, Thomas, Zwarts, Severina (74/Sleegers), Verheydt

Opstelling Helmond Sport : Havekotte, v.d.Eynden, Lion, Kaars, v.Keilegom, Goselink (69/Aria

s), Maddy (75/v.Ooijen), Vankerkhoven, Kreekels, Ibarguen, Culhaci (75/ Terzi)

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOFans.nl