ADO Den Haag in de extra tijd onderuit tegen VVV Venlo

ADO Den Haag heeft opnieuw een teleurstelling te pakken. Na een 1 – 1 ruststand ging de ploeg van Dirk Kuijt vrijdagavond in het eigen Bingoal stadion in de zesde minuut van de extra tijd met 2 – 3 onderuit tegen het Limburgse VVV Venlo.

Na het verlies een week geleden in de uitbeurt tegen Helmond Sport stond nu het thuisduel tegen VVV Venlo op het programma. In eigen huis moest het team van Kuijt op zoek naar de broodnodige drie punten om in de reguliere stand de weg naar boven te vinden en, niet onbelangrijk, ook weer de aansluiting te vinden met bovenste ploegen in de 2e periode.

1e Helft
Met drie andere namen in de basis ten opzichte van de opstelling tegen Helmond Sport begon de thuisploeg aan de wedstrijd. ADO begon aan de wedstrijd in een 5-3-2- formatie en bij balbezit veranderde dat in het 3-5-2 systeem. Midden-Noord liet vrijwel gelijk na het beginsignaal al blijken middels een fluitconcert dat dit niet op prijs werd gesteld en scandeerde al gelijk aanvallen, aanvallen. In de vierde minuut werd de Haagse aanhang al beloond door een perfect uitgevoerde counter die opgezet werd door Amir Absalem die op zijn beurt Xander Severina wegstak waarna de voorzet door slecht wegwerken van de Venlose defensie voor de voeten kwam van Silvinho Esajas die de bal strak achter doelman Ennio van der Gouw in de linkerbenedenhoek schoot. Na een kwartier spelen kreeg Severina de kans om de tweede treffer te laten noteren maar de assist van Thomas Verheydt met het hoofd die de buitenspeler in de diepte had weggestuurd resulteerde niet in de 2 – 0 omdat van der Gouw in het doel van de bezoekers het schot ten koste van een corner uit zijn doel wist te boksen. De gasten van trainer Rick Kruys waren veelvuldig aan de bal maar dat leidde niet tot uitgespeelde kansen. In de eerste minuut van de blessuretijd onder hevige regenval viel toch de gelijkmaker. Rick Ketting, die wel erg veel vrijheid genoot, kon uit een corner simpel met een kopstoot de 1 – 1 aantekenen wat tevens de ruststand betekende.

2e Helft

Na de rust met Dhoraso Klas en Max de Waal voor Gregor Breinburg en Silvinho Esajas kreeg het publiek het zelfde scenario te zien als voor de rust met veel belbezit voor de Limburgers. De thuisploeg probeerde er af en toe snel uit te komen maar echt veel gevaar leverde dat in die fase niet op voor de bezoekers. Na een klein kwartier kregen de Limburgers net buiten de zestien van de thuisploeg een vrije trap na een overtreding van Tyrese Asante op Daan Huisman. Oud ADO speler Kees de Boer belaste zich hiermee en zag zijn inzet maar net over het doel van Hugo Wentges verdwijnen. Het was een waarschuwing voor de Hagenaars die niet veel later Severina op snelheid richting het doel van de bezoekers zagen gaan maar hij werd onreglementair gestuit door de Limburgse doelman die daarvoor de gele kaart kreeg voorgehouden van scheidsrechter Clay Ruperti. De vrije trap die daarop volgde werd door Daryl Werker van dichtbij in de handen gekopt van Van der Gouw. Niet veel later kwam de ploeg van trainer Kruys op voorsprong door een goal van ook oud ADO speler Tristan Dekker die vanaf de rechterkant ongehinderd kon oprukken en doelman Wentges, die er niet goed uitzag, in de verre hoek het nakijken gaf. Met twee verse krachten, Amar Ćatić en Jordy Wehrmann voor Denzell Hall en Titouan Thomas brak het Haagse kwartiertje aan wat veel meer druk en kansen begon op te leveren voor de thuisploeg.

Na twee minuten na deze wissels resulteerde dat al in de gelijkmaker via Severina die goed bediend werd door Ćatić. In de laatste tien minuten van de reguliere speeltijd was Severina dicht bij de 3 – 2 maar zijn lobje over de doelman van de gasten belandde net naast de verkeerde kant van de paal. Ook hierna was de thuisploeg nog een paar keer dreigend maar de op dat moment bevrijdende treffer viel niet. Sterker nog in de zesde minuut van de blessuretijd was het de in de slotfase ingevallen Nick Venema die de 2 – 3 en dus winnende goal aantekende. De in de rust ingevallen Klas zag er bij deze beslissende treffer slecht uit maar uit beelden bleek achteraf dat Venema afgefloten had moeten worden omdat hij de bal met de hand meenam. Door deze nederlaag blijven de Hagenaars in de stand op de 17e plaats staan in de KKD.

Karakteristieken

ADO Den Haag – VVV Venlo :    2 – 3. (1 – 1)

Scoreverloop : 5e min. 1 – 0 Esajas, 45 + 1 min. 1 – 1 Ketting, 66e min. 1 – 2 Dekker, 75e min. Severina, 90 + 6 min. 2 – 3 Venema

Gele kaarten : v.Breemen, Verheydt (ADO Den Haag), Janssen, v.d.Gouw (VVV Venlo)

Scheidsrechter : Clay  Ruperti

Toeschouwers : 4.761

Opstelling ADO Den Haag : Wentges, Asante, v.Breemen, Hall (73/Ćatić), Werker(90 + 1/Siereveld), Esajas (46/de Waal), Thomas (73/Wehrmann), Breinburg (46/Klas), Absalem, Verheydt, Severina (90/Zwarts)

Opstelling VVV Venlo : v.d.Gouw, Koglin, Ketting, Janssen, Johansson (34/Verheijen), de Boer, Braken (86/Venema), Sedlacek, Klaasen, Dekker (86/Kluskens), Huisman (79/Kristinsson)

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOFans.nl