ADO Den Haag compleet afgeserveerd in het Van Dongen & De Roo Stadion

ADO Den Haag ging zaterdagavond voor de tweede halve finale wedstrijd in de play-offs op bezoek bij Excelsior. Afgelopen woensdag leed ADO in eigen huis nog een onverdiende 2 – 1 nederlaag. Ook de Rotterdammers gaven toe dat ze heel erg veel geluk hadden gehad. Doelpuntenmaker Driouech sprak van een onverdiende overwinning en trainer Marinus Dijkhuizen noemde het zijn zwaarste wedstrijd van het seizoen. Zaterdagvond was het vanaf het begin duidelijk dat er maar één ploeg recht had op de winst en dat waren de Rotterdammers. Bij rust stond de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen al met 4- 1 voor en na negenting minuten gaf het scorebord een 7 – 1 eindstand aan.

Nare smaak door ADO supporters

De ADO supporters lieten zich helaas niet van hun beste kant zien. Na de 3 – 0 wilde een groot deel van de Haagse supporters het uitvak al verlaten. Na de 4 – 0 werd er vuurwerk afgestoken wat op het veld terechtkwam waarna de wedstrijd werd stilgelegd. In overleg met de lokale driehoek werd besloten dat het uitvak volledig ontruimd diende te worden en dat daarna de wedstrijd weer heervat zou worden. Het totale oponthoud heeft ruim een uur in beslag genomen.

Spandoek

De Haagse aanhang liet overigens wel blijken dat ze trainer Kalezić liever zien gaan. Er werd een spandoek opgehangen met de tekst: Trainer zoekt “winnende” tactiek”, schijt aan spelers en publiek ? 

 Desastreuze 1e Helft
ADO Den Haag beleefde een horror avond in Kralingen. Al na drie minuten keek de ploeg van Kalezić, die zijn ploeg in een 4:3:3 formatie het veld op had gestuurd , tegen een 1 – 0 achterstand aan. Troy Parrott werd goed weggestoken door Kenzo Goudmijn die doelman Nick Marsman kansloos liet (1 – 0). Voordat de thuisploeg op 2 – 0 kwam waren de bezoekers al een paar minuten daarvoor aan een grotere achterstand ontsnapt. In de 27e minuut werd Jort van der Sande op het middenveld fysiek eenvoudig afgetroefd waarna Lamprou Parrott in de diepte lanceerde die vervolgens geen moeite had om de tweede Rotterdamse treffer aan te tekenen. Drie minuten later maakte Henk Veerman in z’n eigen zestien hands waarna scheidsrechter Jeroen Manschot floot voor een strafschop. Parrott belaste zich met dit karweitje en zette de Kralingers op een 3 – 0 voorsprong. Een kleine tien minuten later wisselde Kalezić Walem en v.d.Sande voor v.Hintum en Sellouki. Nog was de rampspoed niet voorbij want een paar minuten later was het Couhaib Driouech die de score opvoerde naar 4 – 0.

Wedstrijd stilgelegd
Na de vierde goal gingen de ploegen zoals boven omschreven naar de kleedkamers.

Hervatting
In de resterende minuten van de eerste helft deed Henk Veerman nog wat terug (4 – 1). Vrijwel gelijk hierna werd er van speelhelft gewisseld en floot Manschot voor het begin van de tweede helft. In het verdere verloop was het alleen maar wachten op meer treffers van Rotterdamse kant. Nog driemaal moest doelman Marman de gang naar het net maken. De 5 – 1 werd ook vanaf elf meter gescoord door Julian Baas nadat de ingevallen Bart van Hintum in de fout ging in het strafschopgebied.

Rode kaart

 Diezelfde Van Hintum kon in de 83e minuut ook nog met direct rood de kleedkamer opzoeken na een grove overtreding (de frustratie droop ervan af) op Excelsior speler Lamprou.

Mislukt seizoen

ADO Den Haag begon hoopvol aan het seizoen en had lange tijd uitzicht op directe promotie. In de winterstop werd er nog volop ingezet op deze doelstelling door vier versterkingen binnen te halen (Marsman, Vlak, Derijck en Schalk). Gek genoeg werden de resultaten er niet beter op en raakte directie promotie steeds verder uitzicht. Met een 5:3:2 systeem was trainer Kalezić ervan overtuigd dat dit het systeem was om succesvol te zijn in de play-offs om alsnog de stap naar de Eredivisie te maken.  Helaas heeft dit niet het gewenste effect gehad en wacht ADO Den Haag volgend seizoen weer een jaartje KKD voetbal.

Positie Kalezić

Of trainer Kalezić, die nog een doorlopend contract heeft tot 1 juni 2025, hiervoor de aangewezen persoon is moet de Haagse leiding zich na het echec tegen Excelsior en de speelwijze van de laatste twee maanden ernstig afvragen. Overigens sprak de Bosnische oefenmeester zich vorige week nog  in De Telegraaf uit dat het een tweejarig project betreft om ADO weer in de Eredivisie te krijgen !

Karakteristieken

Excelsior Rtd. – ADO Den Haag: 7 – 1  (4 – 1)

Scoreverloop : 3e min. Parrott, 27e min. 2 – 0 Parrott, 31e min. 3 – 0 Parrott (p), 40e min. 4 – 0 Driouech, 45+2 min. 4 – 1 Veerman, 54e min. 5 – 1 Baas ( p), 71e min. 6 – 1 Goudmijn, 72e min. 7 – 1 Lamprou

Gele kaarten : v.d.Sande (ADO Den Haag)
Rode kaart : v.Hintum

Scheidsrechter : Jeroen Manschot

Toeschouwers : 4.400

Opstelling Excelsior Rtd.: v.Gassel, Horemans (78/de Moes), Lamprou, Parrott (78/Omorowa), Goudmijn, Zagre, Driouech (46/Sandra), Benita, Duijvestijn (78/Donkor), Baas, El Yaakoubi (65/Widell)

Opstelling ADO Den Haag : Marsman, Waem (38/v.Hintum),Asante, Esajas (59/ de Bruin ), SüSchalk)rmeli, Vlak, Siereveld, Ideho (46/Absalem), v.d.Sande (38/Sellouki) ,v.Mieghem (84/Koudossou),Veerman

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s : Pepijn Sonderen

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten