ADO Den Haag bindt Silvinho Esajas langer aan de club

Silvinho Esajas foto Angelo Blankenspoor

ADO Den Haag beschikt ook de komende jaren over Silvinho Esajas. De jonge verdediger annex middenvelder verlengde maandag zijn aan het einde van het seizoen aflopende contract tot medio 2024. In het contract is een optie verwerkt voor nog één extra seizoen.

Esajas kwam twee jaar geleden over van het Italiaanse Hellas Verona. Daarvoor genoot de in Boxtel geboren voetballer de jeugdopleiding bij AVV Zeeburgia in Amsterdam. Op 4 april 2021 maakte het Surinaams-Nederlandse talent zijn debuut voor ADO Den Haag in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Sindsdien maakte Esajas twaalf keer zijn opwachting in het shirt van ADO Den Haag waarvan hij dit seizoen maarliefst acht keer in actie kwam.

Technisch Manager Daryl Janmaat verklaart de verlenging van het contract van Silvinho Esajas. “Esajas maakt een zeer sterke ontwikkeling door. Dit seizoen heeft hij al vaak mogen invallen in de hoofdmacht en dat heeft hij zelf afgedwongen. We zijn overtuigd van de kwaliteiten van Silvinho. Het is een makkelijk voetballende verdediger/middenvelder die veel power in zijn mars heeft en ook goed kan opbouwen. Als hij zijn ontwikkeling doorzet gaan we nog veel plezier aan Silvinho beleven. We zijn er dan ook van overtuigd dat we een juiste stap zetten door het contract met Silvinho open te breken en te verlengen.”

“Ik heb het onwijs naar mijn zin bij ADO Den Haag”, licht Silvinho toe op het verlengen van zijn contract. “ADO Den Haag zie ik als de juiste club om mijzelf goed te kunnen doorontwikkelen de komende jaren. De club is altijd goed voor me geweest en heb een goede klik met de spelers en staf. Daarbij voel ik veel vertrouwen en dit wil ik heel graag terug betalen in het veld. De doelstellingen van de club zijn duidelijk en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

Bron ADO Den Haag
Foto Angelo Blankenspoor

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten