Blauw-Zwart laat voorsprong glippen

Met nog 20 minuten te spelen gaf Blauw Zwart een 3-2 voorspong weg en moet hand in eigen boezem steken. Na de 3-2 voorsprong hadden de Wassenaarders volop de mogelijkheid de voorsprong verder uit te breiden. Een uitslag van 5-2 of 6-2 had zo maar op het nieuwe nog steeds niet aangesloten scorebord moeten prijken. Het pakte geheel anders uit. TAVV de ploeg uit Ter Aar pakte wel de aangeboden kansen die zij na fouten van de Wassenaarse ploeg op een presenteerblaadje kregen voorgeschoteld. Dit resulteerde dat de ploeg uit Ter Aar met de eerste 3 punten in deze competitie naar huis vertrok. Voor Blauw Zwart een desillusie, vooral daar zij de bovenliggende ploeg waren. Ondanks dat trainer Jos van der Helm in zijn selectie een absentie had van 16 spelers van de 34 stond er zeker geen verkeerd team in het veld. Het enige verwijt zou kunnen zijn dat deze jonge ploeg tactisch nog wel wat tekortschoot.

De start was voortreffelijk, al in de 2e minuut schoot Illiass Assabban een voorzet van Raymond Vosse snoeihard in. De bal werd goed door doelman Rodney Pater verwerkt. Een minuut later kreeg Kim Theil wel erg snel de gele kaart gepresenteerd door de duidelijk aanwezige arbiter Herwin van der Maat. Een arbiter met een voortreffelijke conditie, die overal bovenop zat echter ook acties die hij niet waarnam veroordeelde met geel en enige keren de uitlokker vrij uit liet gaan. Van de 4 gegeven gele kaarten aan Blauw Zwart waren zeker twee daarvan onterecht. Een fluitist die zeker zonder deze franje een uitstekende staat van dienst zou kunnen opbouwen of heeft opgebouwd. In deze wedstrijd liet hij duidelijk zien dat hij aanwezig was. Zijn non-verbale gedrag gaf een negatieve uitstraling.

In de 25e minuut lag de verdediging van de Blauwen na een aanval van hen volledig uit elkaar. Te snel en te graag naar voren waarbij de daaropvolgende counter van TAVV vrij spel had. Een lange diagonale pass op Yassine El Mariami gaf hem vrij doorgang en scoorde de gelijkmaker. In de 30e minuut kregen TAVV wederom vrij spel en Sebastiaan van der Voorn die de terugstuitende bal op de borst van doelman Ghennem in het doel werkte. Ghennem werd hierbij gewond en moest zich enige minuten later vervangen door 2e doelman Landry Njoya. Protesten dat de Ghennem zou zijn aangevallen werden door de arbiter, die in de goede positie stond afgewezen. Ruststand 1-2.

Blauwen offensief

De 2e helft was het wederom Blauw Zwart dat de boventoon voerde. Het was Bastiaan Hendriksen, die geel gepresenteerd kreeg na fabelachtig getoond toneelspel van een van de TAVV-spelers. Ook Fabian van Bommel kreeg na een ingreep waarbij zijn tegenstander de uitlokker was en met een showachtige val naar de grasmat ging, een gele kaart voor zijn ogen gepresenteerd. Duidelijk was dat de Wassenaarders niet tegen het “Matennaaier gedrag ”van sommige tegenstanders waren opgewassen. In de 16e minuut was het Bastiaan Hendriksen die zijn gram haalde en de voorzet van Bram den Hollander achter doelman Pater schoot.  In de 63e minuut schudde Bram Smit drie tegenstanders van zich af en schoot de 3-2 binnen. Tot aan de 25e minuut had Blauw Zwart de wedstrijd volledig in handen en had genoeg mogelijkheden om de score op te voeren. Een te slap ingrijpen veroorzaakte de 3-3 stand. Blauw Zwart kwam terug, een inzet van Bastiaan Hendriksen raakte de onderkant paal. Toch werd de ploeg uit Ter Aar winnaar van deze wedstrijd. In de 34e minuut scoorde TAVV de 3-4.  Hevig protest aan de zijde van de Wassenaarders na een vermeend buitenspel. Ook de assistent-scheidsrechter van Blauw Zwart appelleerde hiervoor. Scheidsrechter van der Maat was resoluut en kende het doelpunt toe. Bij het inschieten van de bal stonden volgens de arbiter twee Blauw Zwarters op de doellijn. Over en uit. De resterende 12 minuten konden de Blauwen geen vuist meer maken.

Resumerend: Qua voetbal hebben de Wassenaarders de punten cadeau gegeven. Trainer Jos van der Helm heeft door de vele afwezigen zijn gouden wisselbank opgesoupeerd. Zeker het niet spelen van Dunke Lagerberg, Chris de Krom n Mats de Koning is een aderlating voor deze enthousiaste trainer. Nog geen wedstrijd met hetzelfde team gestart. De driepunten van deze match werden in tactisch opzicht te makkelijk meegegeven aan TAVV.

Jos van der Helm: “We hebben deze nederlaag aan onszelf te wijten.  In de eerste speelhelft hebben wij de 2 tegen doelpunten door tactische foutjes weggegeven. De tweede helft startten wij opportunistisch. Dit resulteerde tot 2 doelpunten. Daarna hebben we de deur open laten staan. Ook nog na de3-3 kregen we een open kans voor de winst. Ik vond dit geen goede tegenstander waartegen wij tactisch zelf onnodig de punten hebben laten liggen. Ik zoek geen excuus zoals te veel blessures, matige scheids, neen we hebben het zelf laten liggen en zullen volgende week de schouders er onder moeten zetten en ons tactisch aanpassen. ”

Aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen Reeuwijk.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher