Flitsend RKAVV boekt ruime zege op De Zouaven

RKAVV heeft de eerste thuisoverwinning van het seizoen binnen. Na twee nederlagen en een gelijkspel werd er dit keer op eigen veld wel gewonnen. De Leidschendammers vermaakten het eigen publiek tot nu toe wel iedere keer, maar het gaf zelf ook te veel weg. Tegen De Zouaven creëerde de ploeg van trainer Maurizio tal van kansen en gaf het dit keer niets weg.

RKAVV startte prima tegen het Noord-Hollandse Zouaven. De gasten uit Grootebroek stonden voorafgaand aan het treffen op de vijfde plaats, met drie punten meer dan RKAVV. RKAVV begon zoals het zelf graag wil spelen. Met aanvallend voetbal de tegenstander onder druk zetten. Dat lukte goed en na een klein kwartier resulteerde dit in een verdiende voorsprong. Met een splijtende pass zette Zakaria Amrani Remco Overdevest alleen voor doelman Schooneman. Overdevest, die in de spits stond vanwege de afwezigheid van topscorer Yani Bouras, wipte de bal vakkundig over de goalie heen en zette daarme de 1-0 op het scorebord.

Kansenregen

RKAVV nam allesbehalve gas terug en dicteerde de wedstrijd volledig. Het kreeg dan ook diverse kansen. Zo schoot Tristan Croes naast na een geweldige actie van Zakaria Amrani en wist Remco Overdevest, na een fraaie solo van Edwin Agyare, de bal niet in het doel te krijgen. Na een half uur werd de score alsnog verdubbeld. Na een geweldige solo van Remco Overdevest, waarbij hij drie verdedigers uitspeelde en vervolgens de bal panklaar voor het doel teruglegde, was het Hayden Bergen die voor de 2-0 tekende. Met het aanvallende spel vermaakte de Leidschendammers het eigen publiek weer eens, maar het liet na om voor rust met een derde treffer de wedstrijd al op slot te gooien. De bezoekers uit Noord-Holland kwamen in het eerste bedrijf amper bij het vijandelijke doel.

Ook na de rust liet RKAVV al snel na om de wedstrijd te beslissen. De in de rust ingevallen Joep Roovers kreeg al vroeg in de tweede helft een enorme mogelijkheid op de 3-0. Nadat hij de bal afpakte mocht hij helemaal alleen op doelman Schooneman afgaan, maar Roovers stuitte op de goalie. Ook Edwin Agyare kreeg het na rust op zijn heupen. Met een aantal fraaie dribbels passeerde hij diverse keren meerdere tegenspelers. Ook leverde hij een goede voorzet af bij Remco Overdevest, maar zijn kopbal verdween over het doel.

Rentree

Na ruim een uur spelen werd Agyare naar de kant gehaald. Jeremy van Lochem kwam voor hem binnen de lijnen. Voor Van Lochem betekende dit zijn rentree in de hoofdmacht van RKAVV. De 23-jarige aanvaller scheurde dertien maanden geleden zijn kruisband en maakte een lange revalidatie door. RKAVV ging ondertussen vrolijk verder waarmee het al het hele duel bezig was. Zelf aanvallen en achterin helemaal niets weggeven. Met nog een kwartier op de klok leek Tristan Croes dan eindelijk de wedstrijd te beslissen. Maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

RKAVV stond vorige week halverwege ook met 0-2 voor, maar gaf in de slotfase toen de voorsprong uit handen. Een derde treffer was dus erg gewenst, maar de Leidschendammers lieten na deze vroegtijdig te maken. Met nog één minuut officiële speeltijd kwam de 3-0 er alsnog. Uitgerekend Jeremy van Lochem tikte een strakke pass van Zakaria Amrani in het doel en luisterde zo zijn rentree op met een doelpunt. Invallen en een doelpunt maken, iets waar Van Lochem zaterdagnacht letterlijk over had gedroomd. Het werd een perfecte middag voor RKAVV, dat met 3-0 won en zich op gaat maken voor volgende week. Dan treft de ploeg van Maurizio Ceccucci in Rotterdam VOC.

Redactie en foto’s: Jonas Bloemen (RKAVV)